Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers kiélezett küzdelemben verte az Oklahoma City Thundert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában. A címvédő a keddi játéknapon - magyar idő szerint szerda reggel - elért sikerével 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó főcsoport-negyeddöntős párharcban.

A találkozón a két csapat pontfelelőse, Kobe Bryant, illetve Kevin Durant is nagyon eredményesen játszott, előbbi 39, utóbbi pedig 32 ponttal zárt. A meccs hajrájában éppen az döntött, hogy a Lakers klasszisa hét, míg az Oklahoma kitűnősége csak két pontot hozott össze.

Ahogy nyugaton, úgy keleten is hazai sikerek születtek, az alapszakaszban nagyon hektikusan teljesítő, 2008-as bajnok Boston Celtics a Miamit, az Atlanta pedig a Milwaukeet verte, s jutott 2-0-s előnyhöz.

A Celtics sikere ugyan nem meglepő, a két csapat közötti 29 pontos különbség azonban mindenképpen az, úgy meg különösen, hogy a bostoniaknál nem játszhatott az eltiltott Kevin Garnett. A kiváló ritmusban kosárlabdázó hazaiaknál Ray Allen volt a legjobb 25 ponttal, de a Garnett helyére kezdőbe került Glen Davis is remekelt, 23 pontig jutott.

Eredmények, rájátszás, főcsoport-negyeddöntő:
Keleti főcsoport:
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 96-86
Az állás: 2-0 az Atlanta javára

Boston Celtics-Miami Heat 106-77
Az állás: 2-0 a Boston javára

Nyugati főcsoport:
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 119-90
Az állás: 1-1

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 95-92
Az állás: 2-0 a Los Angeles javára

Dwight Howardot választották meg az NBA legjobb védekező játékosának. Az Orlando Magic centere egymás után másodszor bizonyult a legjobbnak e tekintetben. A nemrég zárult alapszakaszban átlagosan 13,2 lepattanót szerzett és 2,8 dobást blokkolt, ezzel mindkét kategóriában az élen végzett - akárcsak tavaly. Hasonló ismétlés ezt megelőzően senkinek sem sikerült.

A négyszeres All Star-válogatott kosaras 576 pontot - egyben 110 elsőhelyes voksot - kapott a 122 újságírótól. A második helyen az atlantai Josh Smith végzett 136, a harmadikon pedig a charlotte-i Gerald Wallace 113 ponttal.