Vágólapra másolva!
Tomori Zsuzsanna, Alena Abramovics és Kovacsicz Mónika után újabb két játékossal egyezett meg a Ferencváros nőikézilabda-csapata, amely szerződtette Szamoránsky Piroskát és Deáki Dórát.

Nyártól a Ferencváros nőikézilabda-csapatát erősíti a Podgoricából hazatérő Szamoránsky Piroska és a győri Deáki Dóra. Szamoránsky Piroska 2009 nyarán távozott a zöld-fehérektől a montenegrói bajnokhoz, ám súlyos térdsérülése, majd a vezetőedző, Zsiga Gyula távozása után csak epizódszerephez jutott.

"Nagyon jó érzés lesz ismét itt játszani, ebben biztos vagyok. Nehéz éven vagyok túl, ami nem is sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Még tavaly, a Fradiban megsérültem, egész nyáron pedig a Sportkórházban kezdődtek a napjaim, és a felépülés megviselt lelkileg" - mondta Szamoránsky.

"A nyár végén kikerültem Podgoricába, ahol folyamatosan ugyan játéklehetőséget Zsiga Gyulától, ám mire ismét 100 százalékos lettem, új edző jött a csapathoz, akinél kevesebbet voltam a pályán. Ekkor felvetettem a klub vezetőségének, hogy közös megegyezéssel bontsunk szerződést, ők pedig nem állítottak akadályokat az elé, hogy ismét Magyarországon játszhassak".

Igazolásáról elmondta, több csapat is megkereste itthonról.

"Szeretem a Ferencvárost, így hiába voltak más felkéréseim, szem előtt tartottam, hogy én már játszottam itt négy évet. Igazából el sem akartam innen menni. Most pedig úgy éreztem, hogy a Fradi mellett kell döntenem. Jelenleg egyéves szerződést kötöttem a csapattal, de ha jól érzem magam, akkor már az ősszel kész vagyok meghosszabbítani ezt".

Következő szezonjával kapcsolatosan határozott elvárásai vannak saját magával és régi-új csapatával szemben a Népligetbe visszatérő beállósnak. "Saját magammal és a csapattal szemben az az elvárásom, hogy dobogóra kerüljünk a Magyar Bajnokságban, és a KEK-ben is minél tovább meneteljünk a következő szezonban:"

A Kézi.hu szakportál szerint ugyancsak a Ferencvárosnál folytatja pályafutását Deáki Dóra, a Győri Audi ETO 19 éves átlövője. A bajnokcsapatban kevesebb lehetőséghez jutó játékos az ELTE nappali tagozatán tanul tovább, s bár kapott ajánlatot Németországból, Érdről és Siófokról végül a fővárosiakhoz írt alá.