Vágólapra másolva!
A Debrecen bejutott a nőikézilabda-bajnokság fináléjába, miután a két győzelemig tartó elődöntőben előbb Vácon négy, majd hazai pályán - hétfőn - öt góllal győzött. Németh András, a váciak edzője szerint Tóth Tímea sérülése mellett a játékosait lekurvázó és leköpő Loki-szurkolók is hozzájárultak csapata kieséséhez, a debreceni fanatikusok viszont úgy gondolják, erről szó sincs, mert ők csak együtt éltek a játékkal, a "leköpött" játékos pedig csak eljátszotta az esetet. Tóth Tímea, a váciak kulcsjátékosa szerint csapata nem a debreceni szurkolók miatt kapott ki.

"Visszaesés tapasztalható a játékunkban. Tóth Timi a válogatottnál megsérült, mások is bajlódtak sérüléssel, mi pedig ahhoz kevesen vagyunk, hogy ezen formaingadozás nélkül túljussunk" - nyilatkozta a debreceni kiesés után Németh András, akinek a csapata egy minimális arányú győzelemmel is megőrizte volna a továbbjutási esélyeit, hiszen a harmadik, mindent eldöntő mérkőzést Vácon játszották volna.

A volt szövetségi kapitány az első meccs után nem vonta kétségbe, hogy jobb volt a Debrecen ("gratulálok a Debrecennek, abszolút megérdemelt győzelmet aratott" - mondta), a második mérkőzés után azonban keményen fogalmazott a debreceni drukkerekről, részben őket okolva csapata vereségéért. "A körülményekhez képest helytálltak a játékosaim. Kurvázták őket, köpködték őket, szerencsére nekem nincs sok hátra a nyugdíjig, mert ha így folytatódik, akkor hamarosan életerős férfiak még meg is verik a lányokat a pályán. Abban a miliőben én már nem szeretnék részt venni" - mondta a hétfői elődöntő után feldúltan az 56 éves Németh András.

"Nem irodalmi stílusban tettük szóvá a véleményünket"

A Loki Szurkolók Egyesületének elnöke, Pethe Tamás egészen másképp látta a történteket: "Akkor szabadultak el az indulatok, amikor Vaszari eljátszotta, hogy leköpték. Teátrális mozdulatokkal a nyakához kapott, és ment a bírókhoz reklamálni. Lehet, hogy előtte vagy utána leköpték, de akkor, ott biztosan nem. Valóban nem irodalmi stílusban tettük szóvá a véleményünket, de edzőt és játékost is hallottunk már a mérkőzések hevében kikelni önmagukból" - mondta a Cívishírnek a szurkoló, hozzátéve, hogy nem kell senkinek attól félnie, hogy valaha is bántódása fog esni a kéziseknek. "Debrecenben nem fogunk játékosokat verni, igaz, gyakran magával ragad minket a meccs felfokozott hangulata, de Németh András aggodalma alaptalan. Együtt élünk a játékkal, természetes, hogy feszültség is van bennünk. Nem kell minket provokálni!" - tette hozzá a DVSC vezérszurkolója.

"Érdekes, Németh András nem volt annyira érzékeny, amikor annak idején a fradista tanítványai ütötték-vágták - verbálisan is - az ellenfeleket" - mondta Pethe, amire egy, a meccset a helyszínen végignéző, neve elhallgatását kérő kézidrukker is reagált. "Andrásnak igaza volt. Kigyúrt, félmeztelen, futballpályáról beszabadult állatok tomboltak a lelátón. De a szurkolóknak is igazuk van, mert az említettekre is akadt példa - nem is egy - még a Fradi csarnokában is, ahol Görbicz minden volt már, csak angolkisasszony nem. Akkor bezzeg senki sem jajgatott."

"Ez nem más, mint a futballpályán eluralkodó 'büntetlenül azt teszek, amit akarok' elterjedése a kézilabdacsarnokokban. Békéscsabán és Vásárhelyen szezononként két-három meccsen is balhé van, csak senki sem ír róla" - így a szurkoló.

"Amit elértünk, az egy szép eredmény"

Tóth Tímeát szembesítettük edzője szavaival: vajon tényleg szerepe volt a Loki-szurkolók viselkedésének abban, hogy kikapott a csapat? "Nem hiszem, hogy annyira befolyásolta volna, de gusztustalan volt. Nem is értem, hogyan lehetnek ilyenek a férfiemberek, hogy köpködnek és mocskolódnak a lelátón. Azt hiszem, nem emiatt játszottuk úgy, ahogyan. Már az otthoni meccsen sem tudtuk az igazi játékunkat ráerőltetni az ellenfélre, nem játszottunk jól, bár a második meccsen már jobban tudtuk önmagunkat adni."

"Azt viszont nem értem, miként lehet, hogy az elődöntő előtt jól ment a játék, s éppen most kerültünk hullámvölgybe. Ám így is felemelt fejjel játszhatunk majd a harmadik helyért, amit elértünk, az szép eredmény, s mindent megteszünk, hogy dobogóra állhassunk" - mondta az [origo]-nak Tóth Tímea, aki azt is elmondta, hogy romlott a sérült könyökének az állapota ("az elején jól ment, ám utána belementem pár butus lövésbe, s úgy éreztem, mintha tovább szakadt volna a szalagom"), ám a bronzmeccsen mindenképp ott lesz a pályán.