Vágólapra másolva!
Hozta a kötelező győzelmet a magyar jégkorong-válogatott a divízió I-es vb nyitómeccsén. Ugyan Dél-Korea szerzett vezetést, de Ted Sator csapata zsinórban négy gólt ütött válaszul, s ez el is döntötte a találkozót.

Divízió I-es jégkorong-vb, B csoport:
Magyarország - Dél-Korea 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)
Tivoli-csarnok, 1500 néző, vezette: Nalivajko
Gól: Holéczy (24.), Vas J. (29.), Peterdi (32.), Kovács Cs. (41.), illetve Kim Ki-Szung (21. és 50.)

Dél-Koreával, a B csoport leggyengébbnek tartott csapatával találkozott a magyar válogatott a jéghoki-vb nyitónapján. A meccs első nagy helyzeténél Vas János lövését hárította a kapus, egy percre rá pedig Kovács Csaba és Palkovics szerezhetett volna vezetést. Ted Sator csapata kétszer is emberhátrányba került az első harmadban, a koreaiak ilyenkor közel jártak a vezetés megszerzéséhez. Az első szakasz hajrájában Palkovics passzát nem tudta ellőni a csak a kapussal szemben álló Kovács.

Gyors koreai góllal indult a második harmad, Kim Ki-Szung lövése után a videóhoz kellett folyamodi, és bizony a pakk átcsorgott a gólvonalon. Három perc múlva egyenlítettek a magyarok, Holéczy bezúzta Kóger Dániel passzát. Az újabb magyar találatot ismét a Sapa Fehérvár csatára készítette elő: a kapu mögé helyezkedő Nagy Gergőhöz játszott, aki az érkező Vas Jánosnak adott gólpasszt. Következett az első magyar emberelőny, ami ugyan kihasználatlanul maradt, ám rögtön utána Vas szélről beküldött korongját Peterdi Imre verte be (3-1).

Még jobban indult az utolsó felvonás: emberhátrányban növelte előnyét a Sator-csapat. Kovács egyedül törhetett kapura, a befejezést pedig higgadt profizmussal oldotta meg (4-1). A koreaiak azonban nagy küzdők, Kim Von-Dzsung még csak ráijesztett Hetényi kapusra, Kim Ki-Szung viszont mattolta is - az Anyang Halla csatára második gólját szerezte a meccsen. A hajrában lehozták a kapust a koreaiak, de újabb gólt már nem tudtak bepaszírozni.

"Ha ez egy pisztolypárbaj lett volna, azt mondhatnám, hogy sikeresen elhajoltunk a lövés elől. Ez a dél-koreai csapat sokkal de sokkal jobb, mint amit bárki várt. Az elején gyengén játszottunk, de szerencsére váltottunk, és hoztuk a győzelmet. A folytatásban ennél több kell" - értékelt Ted Sator.

"Pfu, nagyon nehéz meccs volt! Zsákbamacska volt ez a dél-koreai válogatott, senki nem tudta, mire számíthat. Nagyon ránk jöttek, sokszor törtek be a kapu elé, és én hiába szóltam, ordítottam a hátvédeknek, hogy figyeljenek a berobbanókra, a nagy hangzavarban nem igazán hallottak meg. A meccs elején nagyon rosszak voltunk, és kellett egy pofon, hogy felébredjünk. Szerencsére gyorsan visszajöttünk a meccsbe, és Kovács emberhátrányos gólja is fontos volt. A végén megint jók voltak a koreaiak, és sokkal nehezebben nyertünk, mint ahogyan gondolni lehetett. A lengyelek ellen ez a játék kevés lesz" - mondta Hetényi Zoltán, aki először volt a magyar válogatott elsőszámú kapusa vb-n.

A mérkőzés legjobbjának választott, gólt és gólpasszt jegyző Vas János az ellenfelet dicsérte: "Nagyon megleptek minket a koreaiak, igazi modern hokit játszanak. Beviszik szélen a korongot, két csatár meg robog be a kapu elé zavarni, a kipattanót keresni. Ráadásul okosan is játszottak. Mi az elején nagyon gyengék voltunk, de a bekapott gól után magunkhoz tértünk. Szerintem, a dél-koreaiak ezzel a játékkal még a többi csapat dolgát is megnehezíthetik."

A további program:
16.30: Horvátország - Nagy-Britannia
20 ó: Lengyelország - Szlovénia

április 18., vasárnap:
13 ó: Nagy-Britannia - Dél-Korea
16.30: MAGYARORSZÁG - Lengyelország
20 ó: Szlovénia - Horvátország

április 20., kedd:
13 ó: Dél-Korea - Lengyelország
16.30: MAGYARORSZÁG - Horvátország
20 ó: Szlovénia - Nagy-Britannia

április 21., szerda:
13 ó: Lengyelország - Horvátország
16.30: MAGYARORSZÁG - Nagy-Britannia
20 ó: Szlovénia - Dél-Korea

április 23., péntek:
13 ó: Horvátország - Dél-Korea
16.30: Nagy-Britannia - Lengyelország
20 ó: MAGYARORSZÁG - Szlovénia