Vágólapra másolva!
Tomori Zsuzsanna megszerzése után újabb válogatott játékossal erősített a Ferencváros nőikézilabda-csapata, amely egyéves szerződést kötött Kovacsicz Mónikával. A 26 éves jobbszélső a Bajnokok Ligája-győztes dán Viborgtól tér haza.

"Kovacsicz Mónikával szakmailag is sokat erősödünk, ráadásul egy olyan játékos érkezik a csapathoz, aki jól ismeri a közeget, és jó néhány játékossal együtt szerepelt már. Egyelőre egy éves megállapodást kötöttünk, ám ha mindkét fél elégedett, akkor akár szezon közben sor kerülhet a hosszabbításra. Kovacsicz Mónikának az az első számú érdeke, hogy a londoni olimpiáig mindenképpen itthon szerepeljen, így jó esélyt látok arra, hogy hosszabb távon is a Fradiban szerepeljen" - nyilatkozta a Kézi.hu szakportálnak Hemela Zsolt ügyvezető.

A zöld-fehérek már leigazolták a Hódmezővásárhely fehérorosz kapusát, Alena Abramovicsot, illetve Tomori Zsuzsannát is, ám ezzel még nem került pont az érkezők névsorának végére. Hemela szerint a klub tárgyal még a Podgoricáról távozó Szamoránsky Piroskával is.

Forrás: foto24.hu

Kovacsicz a Viborggal BL-t is nyert

Kovacsicz 83-szor szerepelt a magyar válogatottban, karrierjét a szlovák SSK Nesvady együttesénél kezdte, majd Békéscsabán játszott, ezt követően pedig kétszer is bajnoki címet nyert a Győrrel. A játékos a 2007/08-as szezonban már erősítette a zöld-fehéreket.