Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában negyeddöntős Veszprém hazai pályán címvédőhöz méltóan könnyedén győzte le a Dunaferrt a Budapest Bank férfi kézilabdaliga elődöntőjének első, keddi mérkőzésén.

Eredmény, férfi kézilabda, elődöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - Dunaferr 34-19 (17-13)
gól:
Terzic 6/1, Sulic 6, Iváncsik G. 4/1, Iváncsik T. 4, Pérez 3, Eklemovics 3, Vilovski 3, Korazija 2, Gulyás 1, Lapcevic 1, Sesum 1, illetve Kopco 5, Nagy K. 4, Rosta M. 3, Széles 2, Szepesi 2, Kurbely 2, Kuzmicsev 1
hetesek: 3/2, illetve 2/0
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Az első félidő utolsó perceiben Iváncsik Tamás egy szerencsétlen esés következtében megsérült, a válogatott szélsőt a veszprémi kórházban megröntgenezték, a vizsgálatok alapján nem törött el a keze.

"A hétfői edzésen látszott, hogy milyen sokat vett ki a csapatból a kupadöntő két mérkőzése. Érdekes módon Iváncsik Tamás sérülése billentette ki az egyhangúságból a csapatot. Az elején komoly gondjaink voltak a védekezéssel, a második félidőben a támadó játékban feljavítottuk a kombinációkat, kemény védekezésből sok könnyű gólt lőttünk. Az ellenfélnél sok játékos nem lépett pályára, mivel a junior válogatottal utaztak Izraelbe, ez nagyon sportszerű volt lépés volt a Dunaferr részéről" - nyilatkozta Mocsai Lajos, a Veszprém edzője a klub hivatalos honlapján.

"Megérdemelt hazai győzelem született a mérkőzésen. Próbáltuk olyan tizenöt perceket produkálni, ami hasznos lehet a további munkánk szempontjából. Az első félidőben ez sikerült is, hiszen amíg bírták a kulcsembereink, addig jól tartottuk magunkat. Úgy érzem, vannak erősebb csapatok is nálunk, így bravúrnak tekintem, hogy itt szerepelhetünk az elődöntőben. Remélem a második mérkőzésen nagyobb ellenállást tudunk kifejteni" - mondta Imre Vilmos, a Dunaferr szakvezetője.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc következő felvonását két hét múlva rendezik Dunaújvárosban. A másik ágon a Pick Szeged nyerte az első találkozót a Tatabánya-Carbonex ellen.