Vágólapra másolva!
A Chicago Bulls idegenben legyőzte a Toronto Raptorst, ezzel nagy lépést tett riválisával szemben a Keleti főcsoport utolsó továbbjutást érő helye felé az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vasárnapi játéknapján.

Két mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a Bulls egy sikerrel előzi meg a kanadaiakat, akik sorozatban ötödször maradtak alul.

A címvédő Los Angeles Lakers otthon kapott ki a Portlandtől, amely minden erejével igyekszik elkerülni, hogy a rájátszás első körében is az arany-lilákkal kerüljön szembe. A házigazdák legjobbja a 23 pontos spanyol Pau Gasol lett, akinek center létére kellett elvállalnia a dudaszó pillanatában egy triplát, de nem járt sikerrel.

Az alapszakaszgyőztes Cleveland ugyancsak saját közönsége előtt szenvedett vereséget a tavaly nagydöntős Orlandótól, a pihenő LeBron James nélkül. A Lovagok így is 35/6-os hazai mérleggel zártak.

A New Orleansben is botló Minnesota utóbbi 22 összecsapásából csupán egyet nyert meg, míg a vasárnap legjobbja az oklahomai Kevin Durant lett, aki hiába szórt 40 pontot Oaklandben.

Eredmények:
New York Knicks - Miami Heat 98-111
Phoenix Suns - Houston Rockets 116-106
Toronto Raptors - Chicago Bulls 88-104
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 88-91
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 92-98
New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves 114-86
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 120-117