Vágólapra másolva!
A Honvéd férfivízilabda-csapata három góllal nyert az Interligában a szlovák Kosice ellen. A férfi ob I 2009/2010-es alapszakaszának utolsó rangadóján a címvédő Vasas egy góllal kikapott a vendég Szegedtől.

Interliga, eredmény:
Domino Honvéd - Kosice (szlovák) 9-6 (1-1, 3-1, 3-2, 2-2)
a magyar góldobók:
Bátori 3, Marnitz 2 , Salamon, Gór-Nagy, Szivós, Tóth 1-1

A román, szerb, szlovák és magyar élvonalbeli csapatokat felvonultató, harmadik számú európai klubtorna hétfő esti összecsapása magabiztos magyar játékkal és hazai vezetéssel indult.

1-1 után egészen 7-2-ig tartottak a sikeres Honvéd-rohamok, a harmadik játékrész végén és a negyedik negyed elején azonban a szlovákiai vendégek pillanatai következtek el, akik szívós munkával 7-6-ra felzárkóztak. A hajrá azonban a házigazdáké volt, akiknél a háromszor is eredményes tinédzser, Bátori Bence játéka emelkedett ki.

Szeged-siker a Vasas otthonában

férfi ob I, eredmény:
TEVA-VasasPlaket - Szeged-Beton VE 4-5 (1-0, 0-3, 3-0, 0-2)

Mivel csaknem bizonyosan egymással vívják majd a bajnoki rájátszás egyik párharcát a döntőbe jutásért, kiemelten jelentős ütközet várt a felekre hétfő este a Szőnyi úti uszodában. A rájátszás szabályai szerint a fináléért az első a negyedikkel, a második pedig a harmadik helyezettel találkozik, úgy, hogy az alapszakaszból az érintettek magukkal viszik az egymás elleni pontjaikat. A dobogó alsó két fokának birtokosaként vízbe szálló Vasas és Szeged első, a csongrádi csapat otthonában lezajlott összecsapása szokatlan végeredménynek számító 4-4-es döntetlennel zárult, tehát a hétfői győztes lépéselőnybe kerülhetett a másikkal szemben.

A meccset igazi harci jelenetek vezették be - valós eredmény nélkül, a gólszünetet az első negyed utolsó percében Varga Dániel, a Vasas egyik olimpiai bajnoka törte meg (1-0). A Szeged egyenlített a második nyolc perc nyitányaként, majd a nagyszünetre fordult a kocka: a harmadik vendéggólt átlövésből szerző, háromszoros olimpiai bajnok center Molnár Tamás révén 1-3-ra módosult az állás.

Az addig is hektikus mérkőzés a harmadik játékrészben hasonlóképpen folytatódott: előbb egyenlített a Vasas, majd - miután büntetőt rontott - Hosnyánszky Norbert, a pekingi ötkarikás aranyérmesek egyike virtuóz megoldást alkalmazva pazar csavargóllal ismét a piros-kékeket juttatta vezetéshez (4-3).

A negyedik negyedben azonban a volt vasasos Vindisch Ferenc egalizált, utána pedig Molnár, immár klasszis centerezéssel visszavette a Szegednek az előnyt (4-5), egyszersmind a végeredményt is beállítva. Kásás Zoltán együttese meglepő, de megérdemelt győzelmet aratott az önmagához képest haloványabb teljesítményt nyújtó bajnokcsapat felett.