Vágólapra másolva!
A Ferencváros nőikézilabda-csapatában folytatja pályafutását Tomori Zsuzsanna, aki egy évre kötelezte el magát a fővárosi csapathoz. A válogatott átlövővel március 24-én bontott szerződést a Győri Audi ETO. Mivel az átigazolási időszak véget ért, legközelebb a 2010-2011-es évadban léphet bajnoki mérkőzésen pályára.

"Azok közül, akiket meg lehetett szerezni, ő volt toronymagasan a legjobb játékos jelenleg a hazai piacon. Mind védekezésben, mind támadásban vitathatatlanul fontos erősítést jelent a csapat számára" - mondta Elek Gábor, a ferencvárosiak vezetőedzője. "Összesen hat olyan hét áll előttünk, amikor az edzésmunkában már aktívan részt vesz, de a találkozókon még nem szerepelhet. Ez idő alatt egyértelmű, hogy lesznek nehézségek. Ám köszönhetően ennek az időszaknak, sok taktikai megoldást és általunk használt eszközt megismerhet, így nem ismeretlenül kell elkezdenünk a nyári felkészülést."

"Bár volt sok ajánlatom, külföldről és az országon belülről is egyaránt, végül a Fradit, láttam a legjobb választásnak. Szeretnék nemzetközi porondon is szereplő, erős csapatban játszani, ahol sok lehetőséget kapok a pályán is. Mindemellett tetszik a Fradiban most jelen levő fiatalos lendület, a következő pár év célkitűzései. Remélem, hogy ebben tudok segíteni és bele tudok illeszkedni az elképzelésekbe" - fogalmazott Tomori. "Egyrészt be tudok illeszkedni, a nyári felkészülés előtt el tudom sajátítani a taktikai megoldásokat, össze tudok szokni a csapattal, így ezzel nem megy el a nyári időszak. Másrészt pedig így lehetőségem van, hogy a május végi válogatott összetartásnál esélyem legyen Mátéfi Eszter csapatába bekerülni".

Igazolásával kapcsolatban Kökény Bea, a klub ügyvezetője elmondta, "Az volt a célunk, hogy komoly átlövőt igazoljunk a csapatba, és úgy gondolom, hogy ez sikerült. Innentől a cél, hogy a következő évben dobogóra álljunk és a nemzetközi kupában minél előrébb végezzünk".
Kökény Bea hozzátette, bár kicsit tart Zsuzsi attól, hogy hogyan fogják fogadni a szurkolók, de reméli, hamar megszeretik őt. Ahogy fogalmazott: "Szerintem egy játékost a pályán mutatott teljesítménye alapján kell megítélni. Emellett bízok benne, hogy a Fradi család gyorsan befogadja, és értékes tagja lesz a csapat körül lévő családnak".

A Győri Audi ETO KC vezetősége március 16-án jelentette be, hogy felmentette a munkavégzés alól Tomori Zsuzsannát. Az átlövő a ljubljanai BL-mérkőzésen trágár szavakkal illette edzőjét, ezt ráadásul nemcsak a kispad, de győri szurkolók, illetve a csapattal tartó prominens vezetők is hallották.

Nyolc nappal később Tomorival szerződést is bontott az ETO, ezt követően csapat nélküli játékosként tagja volt a Svédországot kétszer legyőző, ezzel Európa-bajnoki kvalifikációt szerző magyar válogatottnak.

Tomori 2002-2004 között a Dunaferr, 2005-2007 között pedig a Vasas csapatát erősítette, 2007-től szerepelt Győrben. Kétszer nyert magyar bajnoki címet (2008, 2009), háromszor Magyar Kupát (2008, 2009, 2010), tagja volt az olimpiai 4. helyen végző válogatottnak (2008) és a Bajnokok Ligájában döntőig menetelő Győrnek (2009). A nemzeti csapatban 58 mérkőzésen 117 gólt szerzett.

Gros Győrben vizitált

Az [origo] információja szerint csütörtökön Győrben járt és tárgyalt a Krim Ljubljana 19 éves válogatott jobbátlövője, Ana Gros. Szlovén források szerint elviekben már megegyezett a ETO vezetőivel a folytatásról, de hivatalosan ezt egyik fél sem kívánta megerősíteni.