Vágólapra másolva!
Szlovéniai értesülések szerint a Krim Ljubljana két játékosát is szóba hozták a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatával: a legnagyobb esélye a távozásra a csapat 19 éves jobbátlövőjének, Ana Grosnak van. A hírek szerint a 2009-es év legjobb horvát játékosának választott balátlövő Andrea Penezic szintén esélyes a győri szerződésre.

Miután Tomori Zsuzsannával közös megegyezéssel szerződést bontott a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, Vanyus Attila klubelnök akkor az [origo] érdeklődésére elmondta, magyar és külföldi játékosokkal is tárgyal a klub.

A magyar lehetőség Ferling Bernadett lehetett volna, aki elismerte, hogy megkereste a Győr. "Valóban tárgyaltam az ETO-val a közös folytatásról, de végül úgy döntöttem, maradok Újvárosban a következő szezonra is" - nyilatkozta a válogatott játékos a Kezi.hu-nak.

A szlovén Delo című napilaptól származó információ szerint a klub felvette a kapcsolatot a Krim Ljubljana 19 éves jobbátlövőjével. A 186 centiméter magas Ana Gros tavaly nyáron szerződött a klubhoz, előtte az RK Olimpija csapatát erősítette. A Bajnokok Ligájában 11 mérkőzésen 36 gólt szerzett, a Győrnek összesen kilencet dobott. A játékos a tavalyi, magyarországi junior Európa-bajnokság góllövőlistáján a 61 gólos osztrák Beate Scheffknecht mögött 51 találattal a második helyen zárt.

"Ana Gros nagy tehetség, de nem tudom, 19 évesen készen áll-e arra, hogy külföldre szerződjön. A mostohaapja, Franjo Bobinac a szlovén szövetség elnöke nagyon gazdag, így nem hiszem, hogy csak a pénzzel el lehetne érni valamit" - mondta érdeklődésünkre Peter Zalokar, a lap szakírója, aki szerint a jövő héten sok minden eldőlhet a klub életében, addigra ugyanis körvonalazódik, hogy az új klubigazgató, Tanja Polajnar képes lesz-e biztosítani a mintegy másfél millió eurós büdzsét, amely a zavartalan munkához kellene.

A Siol.net portáltól kapott információk szerint ellenben Gros már megegyezett új klubjával, amelynek nevét nem akarta elárulni. Informátorunk szerint azonban ez akár a Győr is lehet. Csakúgy, mint Andrea Lekic esetében: a portáltól kapott információk szerint kiváló Krim-irányítót nagyon hívja a Hypo, a Valcea, és a Győr, de ő csak olyan klubhoz igazolna, ahol első számú irányítóként vennék figyelembe. Márpedig Győrött nehéz lenne kitúrnia Görbicz Anitát a kezdőből.

Forrás: AFP

A lap szerint a 2009-es év legjobb horvát játékosának választott balátlövő Andrea Penezic szintén esélyes a győri szerződésre, megszerezni könnyű lenne, hiszen a Podravka anyagi gondokkal küzd.