Vágólapra másolva!
Ismét macidobálásra buzdítja a szurkolókat a Magyar Jégkorong Szövetség, amely azt kéri, a drukkerek az április 11-én rendezendő Magyarország-Norvégia mérkőzés első magyar gólja után dobják be a jégre az általuk hozott mackókat, egyéb plüssállatokat. Az ajándékokat a válogatott játékosok a gyerekkórházak betegeinek, illetve határon túli szegény sorsú kisgyerekeknek juttatják el.

A 2009-es jótékonysági akciót megismétlendő, a Pannon és a Magyar Jégkorong Szövetség újra pályára hívja a macikat! A felhívás szerint a szurkolók április 11-én, a Pannon Hoki Gála Magyarország-Norvégia mérkőzésén, az első magyar gól után a jégre dobhatják az általuk hozott mackókat, egyéb plüssállatokat, amelyeket a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan, ismét a válogatott játékosok fognak átadni gyerekkórházak betegeinek.

Idén a macikból határainkon túlra is jut, Böjte Csaba alapítványánál több száz szegény sorsú kisgyerek várja majd az új játszótársakat.

Dr. Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos gyermekeket kezelő osztályának főorvosa így emlékszik vissza a tavalyi látogatásra: "Sok kis beteg gyermekünk számára közvetlen, a gyógyulást segítő élmény volt találkozni a jégkorong-válogatott tagjaival, azokkal az élsportolókkal, akiket a gyerekek példaképekként tisztelnek, és személyesen tőlük átvenni a plüss macikat. A sok-sok plüssmacit azonnal a szívükbe zárták a gyermekek, és legtöbben a mai napig behozzák magukkal a kórházba a "hokis" macikat, hiszen velük együtt gyorsabban és könnyebben telnek a napok a Gyermekklinikán. Sajnos, voltak olyan kis beteg gyermekek, akiknek nem jutott, ők már nagyon várják, hogy megérkezzenek a macik testvérei."

Kangyal Balázs, a válogatott akkori csapatkapitánya társaival együtt a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeihez vitte el a macikat. "Nagyon szép kezdeményezés volt a tavalyi jótékonysági akció. Megindító volt látni, hogy a kicsik mennyire örültek nekünk és az ajándékoknak. A meccsen felemelő volt látni a szurkolókat és azt, hogy ennyien akartak segíteni, és ez a gesztus a csapatot is motiválta. Biztos vagyok abban, hogy erre a motiváló erőre a fiúknak idén is szükségük lesz. Remélem, most is telt ház lesz a Pannon Hoki Gálán az Arénában, és esetleg még több macit tudunk gyűjteni, mint tavaly."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LYWlVYIrXUeErlRG


A megmozdulás Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A hírek szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek.

Forrás: [origo]

A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget. A magyar közönség is igyekszik behozni a rekordot, hiszen az első bevetésen, a tavalyi április 2-i magyar-finn jégkorong meccs után a szervezők 4532 plüssállatot gyűjtöttek össze.

Forrás: [origo]

A 2010. április 9-től 11-ig tartó négycsapatos torna a vb-felkészülés csúcspontja lesz. A kiváló ellenfeleket felvonultató eseményen olyan erős csapatokkal mérkőzhet meg a nemzeti válogatott, mint Ausztria és Norvégia.

A torna menetrendje:
Április 9. (péntek)
19.00: Norvégia - Ausztria (Icecenter)

Április 10. (szombat)
18.00: Magyarország - Ausztria (Budapest SportAréna)

Árpilis 11. (vasárnap)
16.30: Magyarország - Norvégia (Budapest SportAréna)

Bővebb információ a Icehockey.hu honlapon található.