Vágólapra másolva!

Kiütötte a Savona a Fradi pólócsapatát

A házigazda Montpellier felett aratott, 9-4-es nyitónapi diadal után az FTC súlyos vereséget szenvedett az olasz Savonától a férfi vízilabda LEN-kupa franciaországi selejtezőcsoportjának pénteki kezdőprogramjában. A magyar együttes délután 34-3-ra verte a dán Odensét.

Eredmények, LEN-kupa, 1. selejtezőkör, A csoport (Montpellier):
Savona (olasz) - FTC-Fischer Klíma 12-3 (2-1, 3-1, 3-1, 4-0)
FTC-Fischer Klíma - Frem Odense (dán) 34-3 (10-0, 9-1, 9-1, 6-1)

"Kihagytuk a fórokat, két büntetőt is elhibáztunk, amellett féltünk is a Savonától, amely nagyon erős csapat" - összegzett Wiesner Tamás szakosztály-igazgató. A csapat délután sokkal jobban teljesített, a dán Frem Odensét 34-3-ra verte. A ferencvárosiak - a házigazda Montpellier elleni, nyitónapi 9-4-es diadallal - jelenleg 2 győzelemmel és egy vereséggel állnak.

A LEN-kupa-selejtező C betűjelű négyesében, Splitben a címvédő Szeged-Beton VE a portugál Paredes elleni, csütörtök esti 24-4-es sikert követően péntek délelőtt 20-4-re verte a montenegrói Prcanj együttesét.

Eredmények, LEN-kupa, 1. selejtezőkör, C csoport (Split):
Szeged-Beton VE - Prcanj (montenegrói) 20-4 (6-1, 5-1, 5-0, 4-2)
Szeged-Beton VE - Manchester (angol) 20-3 (5-0, 5-0, 5-0, 5-3)

"Mi tagadás, erősebb riválisra számítottunk, meglepetés, hogy mennyire simán nyertünk nagyon jó játékkal és kiváló helyzetkihasználással" - értékelt a találkozó után a helyszínről Juhász György szakosztályvezető. Elmondta, hogy a legeredményesebb Molnár Tamás volt 4 góljával, s háromszor talált be Török Béla, Lehmann István és Vindisch Ferenc.

A csongrádiak harmadik mérkőzésükön az angol Manchestert intézték el. "Jól játszottunk megint, a csapat nem vette félvállról a mérkőzést, ezt tükrözi a végeredmény is" - dicsérte a csongrádiak teljesítményét Juhász György szakosztályvezető, aki elmondta, hogy a legeredményesebb az egyformán 4 gólig jutó Ágner Zoltán és a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás volt.

A már továbbjutott Szeged szombat este a házigazda Jadran Splittel száll vízbe 20.30-tól.

A hatcsapatos csoportokból az első négy jut tovább.