Vágólapra másolva!
A címvédő Győr 28-24-re nyert Debrecenben a női kézilabda NB I pénteki rangadóján, így jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élére ugrott, megelőzve a szintén százszázalékos Békéscsabát.

A hazaiaknál nem játszhatott a térdsérüléssel bajlódó Borbás és a mellhártya-gyulladással kezelt Bognár, a túloldalon ugyancsak sérülés miatt nem lépett pályára a világ egyik legjobb irányítója, Görbicz, valamint Bradeanu.

A debreceniek kezdtek jobban, és Triffa védéseinek köszönhetően lépéselőnybe kerültek. A vendégek eleinte Vérten góljaival "tapadtak" a DVSC-re, majd a 16. percben sikerült egyenlíteni (8-8). A győriek brazil légiósa, Amorim magára talált, és fergeteges negyedórát produkált együttese, amely megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre.

A fordulás után keményen harcolt a Debrecen, fokozatosan csökkent a különbség, és feljött a gárda 20-18-ra. Csakhogy a nagy rohanásban kicsit fáradni látszottak a hazaiak, megint a Győr akarata érvényesült és négygólosra hízlalta a vezetését. A hajrában egy utolsó rohamot indított a vendéglátó (22-24), ám a rutinosabb ETO ebben a szakaszban már nem hibázott, és megnyerte az alapszakasz végeredményét alapvetően befolyásoló ütközetet.

A Győr immár 18 bajnoki mérkőzés óta veretlen.

Női kézilabda NB I:
DVSC-Aquaticum - Győri Audi ETO KC 24-28 (11-17)
Dunaújváros - Kiskunhalas-Bravotel 35-28 (14-13)

Az élcsoport állása:
1. Győr 12 pont/6 mérkőzés (204-140)
2. Mondi-Békéscsaba 12/6 (177-133)
3. DVSC 8/6