Vágólapra másolva!
Az utolsó percben dobott két gólnak köszönhetően mentett pontot szombaton a Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában, a vendég orosz Csehovszki Medvegyivel szemben.

Eredmény, férfi BL, A csoport, 1. forduló:
Pick Szeged - Csehovszki Medvegyi (orosz) 32-32 (15-16)
Szeged, 2500 néző
v.: Abrahamsen, Christiansen (norvégok)
Szeged: Marjanac, Liszkai (kapusok) - Ghionea 2, Gyuris, Herbert, Katzirz 10, Kos 1, Krivokapics 7, Nenadics, Oszmajics 1, Simon, Vadkerti 1, Zubai 2, Zvizej 8/3
Csehovszki Medvegyi: Grams, Budko (kapusok) - Aszlanjan 2, Csernoivanov 3, Csipurin, Dibirov 2, Filippov, R. Ivanov, V. Ivanov, Kamanyin 1, Kovaljov 8, Rasztvorcev 6, Selmenko 7, Siskarjev, Szkopincev 1/1, Sztarik 2
hetesek: 3/3, illetve 3/1
kiállítások: 10, illetve 14 perc

Az első negyedórában fej fej mellett haladt a két csapat, és általában a hazaiak vezettek. Aztán egy szegedi emberhátrány alatt ellépett az orosz bajnok, amely előnyét egészen a szünetig megtartotta.

A folytatásban a Csehov megugrott három góllal, de a Tisza-partiak gyorsan egyenlítettek. Aztán megint a vendégek percei következtek, de ismét jött a feltámadás, és a 25-25-ös állás. Az oroszok azonban nem törtek meg, újra lépéselőnybe kerültek. Izgalmasan alakult az utolsó perc, 30-32-nél azonban előbb Katzirz, majd Ghionea is betalált.

Ha az első félidőben nem védekezik rosszul a Szeged, akkor most győzelmet ünnepelhetett volna, nem a bravúros pontszerzést. A Szeged jövő szombaton a görög PAOK Szalonikit fogadja.

A másik magyar BL-résztvevő, az MKB Veszprém vasárnap17 órakor a német Rhein-Neckar Löwen otthonában kezd.

A férfi kézilabda NB I szombati mérkőzésén:
Mezőkövesd - DKSE-Hotel Lycium 28-25 (15-14)