Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) öt évre szóló szerződést írt alá az RTL Klubbal és a SportKlubbal a magyarországi mérkőzések közvetítési jogáról.

Az MKSZ pénteki közleménye szerint a hosszútávú megállapodás magában foglalja mind a női, mind a férfi NB I-es és Magyar Kupa-találkozókat, a hazai válogatott meccseket, EHF-kupa- és KEK-összecsapásokat, valamint az augusztus 29-i, Veszprém-Szeged férfi Szuperkupa-mérkőzést is.

A meccsek mellett a bajnokság kezdetétől hétfő esténként magazinműsorral jelentkezik a Sportklub. Bizonyos találkozókat hétvégén az RTL Klubon is figyelemmel kísérhetnek a sportág szerelmesei.

"Nagyon örülök, hogy sikerült hosszú távra megállapodni a szövetséggel a kézilabda-mérkőzések közvetítési jogairól. Az élesedő versenyben október közepétől egy csatornára koncentráljuk meglévő és új tartalmainkat. Így megszűnik a SportKlub+, amelynek helyén október 15-től a két népszerű szabadidősporttal (horgászat és vadászat) foglalkozó The Fishing and Hunting Channel lesz fogható. Biztosak vagyunk benne, hogy a kézilabdának és a többi frissen megszerzett sportjognak köszönhetően a SportKlub Magyarországon is a sportcsatornák piacának meghatározó szereplője marad, pozíciói tovább erősödnek majd." - mondta Ralf Manthey, a SportKlub vezetője.

"Az RTL Klub programkínálatának mindig is alappillérei voltak a színvonalas sportközvetítések. Az egyik legnépszerűbb sportág, a kézilabda megjelenésével tovább színesedik a paletta" - mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

A létrejött együttműködéssel kapcsolatban Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta: "A sportág számára hatalmas lehetőség, hogy egy sikeres sportcsatorna és a piacvezető kereskedelmi csatorna sugározza majd a kézilabda legfontosabb, legrangosabb eseményeit. Egy ország szurkolhat a képernyő előtt kéziseinkért."

A közeljövőben esedékes felnőtt Eb-k és vb-k közvetítési joga a Sport TV-é, míg a férfi és női Bajnokok Ligája-találkozóké a Viasat3-é.