Vágólapra másolva!
Az európai osztályozóra készülő magyar férfikosárlabda-válogatott minimális különbséggel, 70-69-re kikapott csütörtökön a házigazda franciáktól Párizsban.

Eredmény:
Franciaország - Magyarország 70-69 (19-14, 11-20, 19-20, 21-15)
a magyar csapat legjobb dobói:
Németh 18, Lóránt 17, Kámán 9, Körtélyesi 8

A sérült, háromszoros NBA-bajnok Tony Parker nélkül felálló franciáknak sikerült jobban a nyitónegyed, ám a folytatásban Mészáros Lajos együttese a kapitány Németh István vezetésével fordított. Bár a vendégek már 14 ponttal is elhúztak, a félidőben 30-34 volt az állás.

Térfélcsere után Fodor Márton és Lóránt Péter révén keményen tartotta magát a magyar csapat, miközben a túloldalon főként a Golden State Warriorst erősítő Ronny Turiaf jeleskedett.

A játékrészt így is - mininális különbséggel ugyan, de - megnyerte a piros-fehér-zöld alakulat. Az utolsó szakaszban két pontra felzárkóztak az Eb-pótselejtezőre hangoló házigazdák (62-64), ám ennél közelebb csak az utolsó másodpercekben tudtak kerülni: nyolc mp-cel a vége előtt, 69-68-as magyar előnynél Németh mindkét büntetőjét kihagyta, majd Nando de Colo szinte a dudaszó pillanatában bedobta a franciák győztes kosarát.

A múlt hétvégi Birdland Radisson Pannon-kupát veretlenül nyerő Mészáros-gárda az A divízióban maradásért kiírt osztályozó első mérkőzését jövő szerdán, Szombathelyen vívja Ukrajna ellen.