Vágólapra másolva!
A következő szezonban 56,8 millió dollárra nő az úgynevezett fizetési sapka, azaz a kluboknak a játékosok bérére költhető kerete az észak-amerikai profi jégkorongligában. A kanadai John Tavares kelt el elsőként a pénteki amatőrbörzén.

A 2004/2005-ös idényt meghiúsító bérvitát követően 39 millióról indult az összeg, amely azóta folyamatosan növekedett. Ezúttal csupán 100 ezer dolláros emelkedés történt, ugyanis tavaly 56,7 millió volt a limit. A csapatonkénti legkisebb gázsi így 40,8 millió lett, mivel a minimum és a maximum között mindig 16 millió dolláros "résnek" kell lennie.

A kanadai John Tavares kelt el elsőként a pénteki amatőrbörzén. A New York Islanders által megszerezett, 18 éves center 58 gólt ütött az ontariói bajnokság legutóbbi idényében, egyben megdöntve a 33 éve fennálló, 213 gólos ligacsúcsot. Másodikként a svédek 198 centis és 100 kilós hátvédje, Victor Hedman talált klubot a Tampa Bay Lightning révén, míg a harmadik helyen a Colorado Avalanche csapott le a csatár Matt Duchene-re.