Vágólapra másolva!
Stojan Ivkovicot, a Pécs NB I-es férfikosárlabda-csapatának lemondott, majd Kecskemétre szerződött szakmai igazgatóját négy játékosa követte, mellettük visszatért az együtteshez a Sopronban kölcsönjátékosként egy évet eltöltött Csorvási Milán és leigazolták a Kaposvár litván játékosát, Marciulionis Kestutist is.

Az eddigi igazolásokról, valamint a szakmai stáb felépítéséről Ivkovic számolt be pénteki, kecskeméti sajtótájékoztatóján.

A PVSK Pannopower csapatától az irányító, Wittmann Krisztián, a bedobó, Dénes Gábor, valamint a center, Bencze Zoltán és Tóth Norbert is követi korábbi edzőjét Kecskemétre.

A tréner teljes körű felhatalmazást kapott és a költségvetés ismeretében, a tavalyi évhez viszonyítva csökkentett összegű ajánlatot tett a játékosoknak. Elképzelése szerint 8 profi lesz, akik közül a Kaposvárról igazolt litván kosaras mellé még ketten érkezhetnek.

A szakember bejelentette: a szakosztály-menedzseri posztra Király Sándort szerződtette, akit a magyar kosárlabda régi motorosának nevezett.

"Két évre szerződtem Kecskemétre, de ha nem sikerül az első évben a legjobb négy közé vinni a csapatot, akkor az egyesületnek joga van felmondani a szerződést" - mondta Ivkovic az MTI-nek. "Én természetesen bajnokcsapatot szeretnék a Kecskemétből csinálni, de ez nem csak rajtunk múlik."

Kecskemét önkormányzata a férfi kosárlabda csapat további működtetése miatt új sportvállalkozást alapított, miután az Univer cégcsoport kiszállt a profi sport támogatásából és így bizonytalanná vált az NB I-es férfi kosárlabdacsapat további sorsa.