Vágólapra másolva!
Németországban, de magyarok között folytatja a pályafutását Lévai Zsófia. A Fehérép Alcoa FKC nőikézilabda-csapatának jobbátlövője a másodosztályú TuS Metzingen csapatához szerződött, ahol Rottné Tóth Edina egyszerre lesz vezetőedzője és játékostársa, de érkezik az excornexis kapus, Bartek Piroska is.

A német nőikézilabda-bajnokság másodosztályának déli csoportjában szereplő (legutóbb 8. helyezést elérő) TuS Metzingen három magyart - a volt válogatott Rottné Tóth Edinát, mint játékosedzőt, valamint két egykori fehérvárit, a feljutó Sindelfingentől érkező Bartek Piroskát és Lévai Zsófiát - szerződtetett a következő szezonra.

A klub vezetőinek nem titkolt célja, hogy Metzingen pár éven belül ne csak az outlet-kiskereskedelem németországi központjaként - ötven világmárka "Factory Outlet Store"-ja vonzza a vásárlókat bel- és külföldről egyaránt - hanem a nőikézilabda-csapat sikerein keresztül is hírnevet szerezzen magának.

"Nagyon örülünk, hogy Zsófi úgy döntött, nálunk folytatja a pályafutását, mivel így nemcsak egy tehetséges balkezes lövővel, hanem egy nagyon szimpatikus és kedves játékossal is erősödtünk, aki rögtön kellemes benyomást tett a klub vezetőire és a játékostársakra. Zsófi már az első telefonbeszélgetésünkkor mondta, hogy számára a legfontosabb feltétel, hogy a kézilabda mellett tanulásra is legyen lehetősége. Ez jól megoldható, mert naponta egy edzésünk van, mely este nyolckor kezdődik. Ráadásul itt még egy idegennyelvet is meg fog tanulni." - nyilatkozta Rottné Tóth Edina (az egykori élvonalbeli futballkapus, Rott Ferenc felesége), aki a rivális HSG Bensheim csapatától érkezett a Stuttgart melletti, húszezer lakosú kivárosba.

A tréner irányításával a Metzingen már az elmúlt héten megkezdte a felkészülést az új szezonra, de Lévai csupán hétfőtől kapcsolódott be a hathetes munkába, mely két hét szünetet követően folytatódik majd augusztusban.

A világ talán legerősebb másodosztályú bajnoksága két, egyenként tizenkét-csapatos csoportból (északi és déli) áll, amelyekből az első négy-négy helyezett kerül majd a rájátszásba, ahol kieséses, oda-visszavágós rendszerben dől el, hogy ki lesz a két feljutó. A német második vonal színvonalára jellemző, hogy nyártól például a litván válogatott Ruta Latakaite (Mainzlar) és az spanyol Itxakóval spanyol bajnokságot és EHF-kupát nyert román Cristina Mihai (HSG Bad Wildungen) is Bundesliga II-ben szerepel.