Vágólapra másolva!
A magyar vízilabda ünnepének hirdették meg és azzá is vált a Vodafone Aranygála elnevezésű esemény, amelynek péntek este a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda központi, 50-es medencéje és környéke adott otthont, és amelyen mintegy 5 ezer néző láthatta az elmúlt három olimpián egyformán aranyérmes magyar férfi pólósok egymás elleni mérkőzését.

Az örömpólóban a 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban ugyanúgy Kemény Dénes szövetségi kapitány irányításával győztes összesen 21 játékosból 19 vett részt (Märcz Tamás és Fodor Rajmund hiányzott), s a meccsen lehetőséget kaptak az elmúlt 12 évben világ- és Európa-bajnok magyar pólósok is. Hiánytalanul ott volt a hat, egyaránt háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdás: az egyik - a fehér sapkában játszó - csapatban Benedek Tibor, Biros Péter és a kapus Szécsi Zoltán, a másikban - a kékeknél - pedig Kásás Tamás, Kiss Gergely és Molnár Tamás.

A medencében olyan meccset játszottak, amelyen Kemény Dénes volt a játékvezető, és amelyet új, alkalmi szabályok szerint rendeztek meg, például 30 méter helyett 25 méteres pályán, ahol a mezőnyjátékosok száma 6 helyett 5 fő volt. A játék felgyorsítása érdekében a kiállított játékos azonnal visszatérhetett a sarokból, és a kapusról kipattanó labda után sem járt sarokdobás.

A gála bevételét jótékony célra, a magyar vízilabda-utánpótlás javára fordítják.

A csapatok összeállítása
Fehér sapkások: Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kovács Zoltán, Madaras Norbert, Szécsi Zoltán, Tóth Frank, Varga Dániel, Varga I Zsolt, Varga II Zsolt, Vári Attila, Vincze Balázs
Kék sapkások: Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Molnár Tamás, Németh Zsolt, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Dénes, Varga Tamás