Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers már 3-1-re vezet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) négy sikerig tartó döntőjében, miután hosszabbítás után legyőzte a házigazda Orlando Magicet.

Eredmény, NBA-döntő, 4. mérkőzés:
Orlando Magic - Los Angeles Lakers 91-99 (24-20, 25-17, 14-30, 24-20, 4-12) - hosszabbítás után
Legjobb dobók:
Türkoglu 25, D. Howard 16, M. Pietrus 15, illetve Bryant 32, P. Gasol 16, Ariza 16, D. Fisher 12
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Lakers javára.

Az első bajnoki címére hajtó Orlando kezdte jobban az egyik fél negyedik sikeréig tartó finálét, és a török Hedo Türkoglunak köszönhetően négy ponttal hozta a nyitónegyedet.

A folytatásban beindult a címvédő Bostont és az alapszakasz-győztes Clevelandet is búcsúztató floridaiak sztárja, a tavalyi zsákolóverseny óta Supermannek becézett Dwight Howard is, miközben a tavalyi döntőt 4-2-re elbukó kaliforniaiak vezére, Kobe Bryant egymaga "cipelte" a hátán csapatát. A félidőben 49-37 volt az állás.

Nagyszünet után a vendégek fantasztikus harmadik negyedet produkáltak, ekkor több mint kétszer annyi pontot szereztek, mint riválisuk.

A 63-67-ről induló utolsó felvonásban óriási csata zajlott a pályán, az edzőként tizedik bajnoki aranygyűrűjére áhítozó Phil Jackson sárga-lila alakulata végül 87-87-re mentette a meccset, vagyis jöhetett az ötperces hosszabbítás. Ebben a veterán Derek Fisher triplái és a spanyol világbajnok Pau Gasol zsákolásai révén a Lakers bizonyult jobbnak, így már csak egy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy elhódítsa 16. bajnoki trófeáját.

A finálé magyar idő szerint hétfőn hajnalban folytatódik, ugyancsak Orlandóban.