Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins 2-1-re nyert a címvédő vendég Detroit Red Wings ellen, és így az utolsó, hetedik mérkőzés dönt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa-döntőjében.

Stanley-kupa-döntő, 6. mérkőzés:
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
gól:
Staal (21.), Kennedy (46.), illetve Draper (49.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

A hazaiaknál először kapott helyet egy volt bajnok, Sykora, ám a cseh csatár nem sok időt töltött a jégen.

Hatalmas detroiti ziccerrel indult a meccs, azonban Fleury óriásit védett. A továbbiakban a Pittsburgh veszélyeztetett, de két emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott. Sok volt az ütközés, a fizikai játék, így komoly gólhelyzet alig alakult ki. Ez volt a fináléban az első nyitó harmad, amelyben nem esett gól.

De nem sokat kellett várni a szünet után az első találatra: Staal iramodott meg, és az 51. másodpercben saját kipattanóját vágta be. Lendületben maradt a Penguins, és megpróbálta hibázásra kényszeríteni a védőket. A vendégek kapusa, Osgood állta a rohamokat, ő tartotta a lelket a többiekben. Idővel újított a címvédő, és Franzen kis híján egyenlített. Még a szünet előtt a vendégek másik svéd csatára, Zetterberg lőtt kapuvasat, Fleurynek szerencséje volt. A pihenő előtt a Pittsburgh is jelezte, hogy a pályán van, és Fedotenko majdnem túljárt Osgood eszén.

A harmadik harmadra a hazaiak sem álltak be védekezni, és mindkét oldalon sokat foglalkoztatták a kapusokat. A 46. percben egy jól megjáratott korongot Kennedy közelről helyezett a kapuba. Három és fél perc múlva jött a szépítés, egy távoli lövés kijött Fleuryről, és Draper nem hibázott. A csatárnak ez volt az első pontja a playoffban.

Malkin kiállítása alatt néhány centire volt az egyenlítéstől a Red Wings, de a védők kivágták a kapuson átcsorgó pakkot. A vendégek később a második emberelőnyüket is elpuskázták, és a büntetőpadról visszatérő Guerin majdnem betalált. A hajrában Cleary szólóból egyenlíthetett volna, de Fleury lábbal védte a ziccert.

A párharc eddigi hat felvonásán mindig a hazai csapat győzött. A következő, utolsó mérkőzést magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik Detroitban.