Vágólapra másolva!
A bajnokság ötödik - nemzetközi kupaindulást érő - helyén végzett Fehérép Alcoa FKC nőikézilabda-csapata a litván Sonata Vijunaite és a szerb Verica Nikolic helyére két magyar beállót igazolt le, a Spanyolországból hazatérő, 23 éves Rádl Tímeát és a győri nevelésű, juniorválogatott Horváth Bernadettet.

"A beálló poszton teljesen átalakulunk, Rádl Tímea és Horváth Bernadett érkezik hozzánk, valamint az utánpótlás csapattól felkerülő Kapási Annára is várnak feladatok. Betti a nyári, Magyarországon megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő junior válogatott beállósa. Több szakemberrel egyeztetve döntöttünk leigazolása mellett, mindenki pozitív véleménnyel volt róla. A beilleszkedését épp az Eb nehezítheti majd, hiszen a felkészülés elejéről hiányozni fog a válogatottbeli kötelességei miatt.

Timi páréves spanyolországi kitérőt követően tér haza, nagyon nagy motivációval érkezik vissza a magyar bajnokságba. A látott videóanyagok alapján azt várom, hogy védekezésben kulcsszerepet vállaljon, valamint a lerohanásoknál és a falban is vegye ki részét támadásainkból. Tapasztalata miatt ő is nagy felelősséget, és sok szép feladatot fog kapni nálunk a következő évben." - összegezte a véleményét a két friss igazolásról Sótonyi László, a fehérváriak vezetőedzője.

A csapat másodedzője, Mihály Attila az FKC ifjúsági csapatának az edzője is egyben, így különösen jól ismeri a Győrből érkező Horváth Bernadettet: "Bettit ellenfélként jól ismerem, intelligens játékosnak gondolom, akinek nem utolsósorban az is nagy előnye, hogy belső védő. A mai kézilabdában főleg jó védekezéssel lehet meccseket nyerni. Aki elől és hátul egyaránt használható, az bármely csapatnak hasznára lehet."

A két beállóval teljessé vált fehérvári keret három fő jellemzője, hogy a korábbi ötről kettőre csökkent a külföldi játékosok száma; a kulcsjátékosok megtartásával, valamint két magyar válogatottal, Pastrovics Melindával és Vincze Melindával erősödött a csapat kezdősora az egy évvel korábbihoz képest; ugyanakkor szűkült a keret, kevesebb profi státuszú felnőtt játékost alkalmaz a klub július elsejétől.

Sok a távozó
A 2005-ben még EHF-kupa-győztes együttesből nyáron sok játékos távozik. Emberovics Míra az FTC-hez, Vaszari Virág Vácra igazolt, Szegedi Orsolyát visszarendelte a Győr, de Lévai Zsófia is távozott. A légiósok közül se Sladjana Djeric, se Verica Nikolic, se Sonata Vijunaite nem marad. Siti Eszter várhatóan visszavonul, míg Kamper Olívia sorsa egyelőre bizonytalan, menedzsere külföldön próbál csapatot találni neki.

A Fehérép Alcoa FKC az alábbi kerettel kezdi meg a felkészülést a 2009/2010-es szezonra:
Kapusok: Pastrovics Melinda (A válogatott), Szikora Melinda (B válogatott), Trimmel Brigitta (volt juniorválogatott)
Balszélsők: Vincze Melinda (A válogatott), Németh Nóra (ifjúsági válogatott)
Átlövők: Laima Bernataviciute (litván válogatott), Kristina Trishchuk (orosz), Várkonyi Viktória, Kaszás Ivett (ifjúsági válogatott), Zsigmond Vivien (ifjúsági válogatott), Németh Kriszta
Irányítók: Tilinger Tamara (volt junior válogatott), Bízik Boglárka
Beállók: Rádl Tímea, Horváth Bernadett (junior válogatott), Kapási Anna
Jobbszélsők: Kovács Angéla, Azari Fruzsina, Lelkes Noémi