Vágólapra másolva!
Déri Csabát nevezték ki a tavalyi bajnok Falco KC-Szombathely férfikosárlabda-csapatának vezetőedzőjévé. A klub honlapja szerint a vezetők kedden egyeztek meg a 46 éves szakemberrel, aki legutóbb a román női bajnokságban szereplő Sepsiszentgyörgy együttesét irányította, méghozzá a helyi pontvadászat második helyéig.

Déri korábban Körmenden, Veszprémben, Tiszaújvárosban és Nyíregyházán dolgozott. Tavaly a korábban 12. nyíregyházi csapattal bejutott a rájátszásba. A körmendi születésű tréner az együttest egyelőre egy évig vezetheti, s a múlt csütörtökön távozott szerb Srecko Sekulovic helyét veszi át a szombathelyi kispadon. A Falco tavalyi bajnoki győzelme után idén a negyedik lett az NB I-ben, a Magyar Kupában pedig a döntőben kapott ki a Pécstől.

Az elmúlt három évben a szombathelyi Falco csapatát irányító szerb Srecko Sekulovic lett az Albacomp új vezetőedzője. A székesfehérvári klub honlapja szerint a tréner egy évre szóló szerződést kötött a szakemberrel. "Az Albacomptól kaptam a legjobb ajánlatot, szeretnék itt is eredményesen dolgozni" - mondta Sekulovic. "Itt mindig nagyok az elvárások, jó lenne ennek megfelelően ismét az aranyéremért harcolni. Szombathelyről nem jön velem játékos, a keret végleges kialakítása a közeljövő feladata."

Az NB I-es negyeddöntőben mindkétszer az Albacompot ejtette ki a Falco, amely a bajnoki sikerek mellett a Magyar Kupában 2008-ban és 2009-ben is csak a döntőben kapott ki.