Vágólapra másolva!
Szurkolói botrány miatt a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága arra kötelezte az FTC nőikézilabda-csapatát, hogy a soron következő Győr elleni, május 5-i bajnokiját zárt kapuk mögött játssza.

"A 2009. április 18-án 18 órai kezdettel Budapesten lejátszott Budapest Bank-FTC-Rightphone - DVSC-Aquaticum NB I-es női felnőtt bajnoki mérkőzés közben történt rendbontás miatt a Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága arra kötelezte az FTC Kézilabdasport Kft.-t, hogy a soron következő hazai felnőtt bajnoki mérkőzését (2009. május 5. 18:00, Budapest Bank-FTC-Rightphone - Győri Audi ETO KC) nézők nélkül, zárt kapuk mellett kell megrendeznie és biztosítania.

A határozat ellen fellebbezéssel lehet élni az MKSZ Versenybizottságánál, melynek beérkezési határideje 2009. április 30. 8:00 óra" - áll az MKSZ hivatalos közleményében.

Az ominózus összecsapást követően a ferencvárosiak a rendőrséggel kerültek összetűzésbe, aminek a végén a rend őrei három embert őrizetbe vettek hivatalos személy elleni erőszakért. A botrányos cselekedeteknek lett folytatása, hiszen a meccs ellenőre hivatalos jelentésében megemlítette az incidenseket, ezért rendelt el vizsgálatot a Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottságának elnöke.

Durkó Zoltán, a DVSC-Aquaticum hazai mérkőzéseit biztosító cég ügyvezetője a Hajdu Online-nak elmondta, előre kellene gondolkozni, s nem megvárni a balhékat.

"Senki sem gondolhatja, hogy a közelgő visszavágó esetében a debreceni drukkerek nem akarnak majd revánsot venni, ezért például jó lenne egy olyan határozat a döntéshozók részéről, miszerint a rendezők nem kötelesek beengedni a vendégszurkolókat a Loki-Fradi mérkőzésre.

Mintegy fél éve már tettem egy javaslatot az MKSZ felé, hogy hozzunk létre egy kerekasztal beszélgetést az érintettekkel annak érdekében, hogy csak azok juthassanak be a pályákra, akik nem a balhé miatt járnak a meccsekre. Süket fülekre találtam, idáig az illetékesek mindig megvárták a negatív eseményeket, s utána reagáltak rá. Addig kellene változtatni, amíg még nagyobb baj nem történik.