Vágólapra másolva!
Nem fogadta el a CO Zagreb férfikézilabda-csapatának fizetéscsökkentési ajánlatát, így jövőre a német Rhein-Neckar Löwenben folytatja pályafutását a világ egyik legjobb irányítója, Ivano Balic.

Horvát lapértesülések szerint megtalálta új csapatát Ivano Balic, akit 2003-ban és 2006-ban is a világ legjobb kézilabdázójának választottak. Az olimpiai és világbajnok klasszis tavaly a spanyol Portland San Antoniótól egymillió euróért szerződött a Croatia Osiguranje-Zagrebhez, a hírek szerint évi 300-350 ezer eurós fizetést kapott.

A klubnál februárban jelentették be, a pénzügyi megszorítások miatt átvizsgálják a szerződéseket, csökkentik a fizetéseket, a gyenge BL-szereplés miatt ráadásul kirúgták Lino Cervart is.

Balic az új ajánlatot nem fogadta el, s menedzsere, David Caballero révén megtalálta új csapatát: az irányító szeptembertől már a német Rhein-Neckar Löwent erősíti.

"Amióta Balic megérkezett, havi 350 ezer kúnába került, ráadásul a helyzet még nehezebb lett egyik szponzorunk távozásával. Se Balicért, se senkiért nem fogjuk romlásba döntetni a klubot" - nyilatkozta Zoran Gobac, a Croatia menedzsere.

Pesic: Zagreb?
Továbbra is szeretné megszerezni a CO Zagreb együttese Ivan Pesicet, az MKB Veszprém horvát válogatott kapusát. A fiatal hálóőr a Cozma-gyilkosság napján sérült meg súlyosan, egyik veséjét el kellett távolítani, azóta Horvátországban lábadozik. Pesiccsel a Novi List készítet interjút, amelyben arról beszélt, semmi konkrétummal nem tud szolgálni. "Ha minden a tervek szerint alakul, maradok Veszprémben. de az is lehet, hogy Zágrábba megyek. Korai még erről beszélni. Minden nap beszélek a menedzseremmel, egyelőre semmi új nincs a nap alatt.