Vágólapra másolva!
Kangyal Balázs, a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya szerint a nemzetközi szövetség képviselői is állítják, a világon sehol nem találkoztak még olyan szurkolótáborral, mint amilyen a magyar csapatot éltette a svájci világbajnokság második csoportmérkőzésén. Nyilatkozatcsokor a kanadai-magyar (9-0) meccs után.

Lindy Ruff, a kanadai szövetségi kapitány: "Egyszerűen kihasználtuk testi ás gyorsasági fölényünket. Mindenki játéklehetőséget kapott, hogy mielőbb felvegye a világbajnokság ritmusát, mert számunkra most jönnek majd az éles meccsek."

Pat Cortina, a magyar szövetségi kapitány: "Gratulálok a kanadai csapatnak, és sok sikert kívánok nekik a folytatásra. Külön köszönet a szurkolóknak. Tudtuk, hogy borzasztóan nehéz mérkőzés lesz, igazi kihívás. Szerettük volna megismételni a pénteki teljesítményünket, felnőni az ellenfélhez, azonban a méretbeli, sebességi és erőfölényüket nem minden esetben tudtuk kompenzálni. Remélem, keddre is rengeteg szurkolónk marad Zürichben a fehéroroszok elleni fontos mérkőzésre."

Kangyal Balázs csapatkapitány: "Köszönjük nektek srácok, ez életünk legnagyobb élménye volt, bátran kijelenthetem. Szeretném megköszönni, hogy ilyen sportszerűen szurkoltatok. A nemzetközi szövetség azt mondja, ilyet a világon még sehol nem látott"

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára: "Ez a fajta szurkolás, és ez a légkör, amit a magyar drukkerek teremtettek, a legjobb promóció a 2014-es világbajnokság megrendezésére beadott pályázathoz."

Szuper Levente: "Nagy élmény volt a világ legjobbjai ellen pályára lépni, de sajnálom, hogy hat gólt is kaptam. Várom a fehéroroszok elleni mérkőzést."

Horváth András: "Hihetetlen sebesség, ahogyan játszanak. Ugyanúgy elfáradtunk, mint a szlovákok ellen, de szerencsére lesz egy pihenőnapunk a fehéroroszok elleni meccs előtt. Ennyire tellett erőnkből, sajnos néha nem a legmegfelelőbb megoldást választottuk. Volt néhány elkerülhető gól is"