Vágólapra másolva!
A magyar hokiszurkolók kezdeményezése kedvező fogadtatásra talált Szlovákiában, így a két ország szimpatizánsai pénteken együtt söröznek majd a jégkorong-világbajnokság nyitónapján.

Amint a jégkorongblog oldalon olvasható, a magyar kezdeményezést több szlovákiai hírportál és hírügynökség átvette, és a szlovák drukkerek is támogatják az elképzelést.

"Szlovákia az élvonalba hét hosszú évtized után feljutott Magyarország elleni presztízsmeccsel kezdi szereplését a svájci vb-n. Ezzel a párharccal kapcsolatban aggodalmak is felmerülnek, amelyek a két ország közötti, az utóbbi időben nem éppen korrekt politikai kapcsolatokból adódnak. A közös múlt és a szélsőséges erők mindkét oldalon számos, többé-kevésbé beforratlan sebet okoztak a társadalomban. A futballhuligánok balhéi azoknak adhatnának igazat, akik a közelgő mérkőzéssel összefüggésben rendbontást várnak mindkét válogatott szurkolóitól.

Ezért is született meg a jegkorong.blog.hu, déli szomszédunk legnagyobb hokiportálja szerkesztőinek kezdeményezése 'Sörözzünk együtt a szlovák drukkerekkel!' címmel, amelyhez a hokej.sk szerkesztősége is csatlakozik. Mi is felhívjuk mindkét tábor szurkolóit, hogy tisztelettel és kölcsönös megbecsüléssel viszonyuljanak egymáshoz, hogy a jégcsarnok lelátóin vagy bárhol máshol baráti és sportszerű légkörben töltsék együtt az időt, bármilyen verbális vagy egyéb támadások nélkül a másik szurkolótábor irányába." - olvasható a hokej.sk című portálon.

A két csapat pénteken 20.15-kor kezd a Zürich Kloten negyedében található Arénában.

A fejvédőn lesz Ocskay 19-es száma
Nem a mezén, hanem a fejvédőjén viseli majd minden magyar játékos az egy hónappal ezelőtt elhunyt Ocskay Gábor 19-es számát a pénteken kezdődő jégkorong-világbajnokságon. A nemzetközi szövetség - egyeztetve a mezeket forgalmazó Nike céggel - úgy határozott, hogy a magyarok a sisakokon viselhetik a március 24-én, szívinfarktusban elhunyt csatár 19-es számát. Mivel a magyar csapat tagjai - kivéve a kapusokat - fekete fejvédőben lépnek jégre, ezért a szám fehér színű lesz.