Vágólapra másolva!
A Vancouver Canucks jutott először a második fordulóba az NHL rájátszásába, miután kedden negyedszer is legyőzte a St. Louis Blues együttesét.

A továbbjutás küszöbén áll a Detroit és a Pittsburgh is, a címvédő michiganiek a három pontot szerző Dan Cleary és a remekül védő Chris Osgood vezérletével nyertek a Columbus történetének első hazai playoff-meccsén, míg a tavaly Stanley-kupa-döntőt játszó Pingvinek hőse a Philadelphiában 45 lövésből negyvennégyet ártalmatlanná tevő Marc-Andre Fleury volt.

A játéknap legizgalmasabb meccsét Raleigh-ben játszották, ahol a Carolina 3-0-ra vezetett már, de a New Jersey innen is talpra tudott állni. Már mindenki a hosszabbításra készült, amikor két tizedmásodperccel a vége előtt Jussi Jokinen a kapu előtt beleért Dennis Seidenberg lövésébe, és ezzel a Hurricanes egyenlített a négy győzelemig tartó párharcban.

Folytatódott a hagyomány az Anaheim-San Jose csatában, a harmadik meccset is a vendégek nyerték, így a Cápák 2-1-re szépítették. Bár a San Joséban hemzsegnek a jobbnál jobb csatárok, ezúttal a védők hozták a meccset, Dan Boyle három (két gól, egy gólpassz), Rob Blake két (egy gól, egy assziszt) ponttal zárt.

eredmények, rájátszás, 1. forduló:
Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 4-3
az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2-2.

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1-3
a párharc állása: 3-1, a Pittsburgh javára.

Nyugati főcsoport:
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3-4
a párharc állása:
2-1, az Anaheim javára.

St. Louis Blues - Vancouver Canucks 2-3 - hosszabbítás után
a párharc végeredménye:
4-0, a Vancouver javára.

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 1-4
a párharc állása: 3-0, a Detroit javára.