Vágólapra másolva!
A magyar klubcsapatok közül első vidéki együttesként LEN-kupa-győztes lett a Szeged férfivízilabda-csapata: Kásás Zoltán legénysége a döntő szerdai visszavágóján hosszabbítás után büntetőkkel nyert a görög Panioniosz ellen.

LEN-kupa, döntő, visszavágó:
Szeged-Beton VE - Panioniosz (görög) 13-11 (2-3, 3-1, 4-1, 0-2 - 0-2, 4-2), büntetőkkel 5-2
a magyar góldobók:
Weszelovszky 4, Varga T. 3, Mihajlo Korolija, Varga P. 2-2, Török, Vejzagics 1-1 büntetőből magyar részről Vejzagics, Lehmann István, Juhász Zsolt, Varga T. és Weszelovszky volt eredményes

A kétgólos hátrányból meglepő módon négy lett a szegedi meccs elején: a helyi - szurkolóval dugig töltött - sátortetős uszoda népe azt láthatta, hogy az athéni alakulat 2-0-ra, majd 3-1-re is elhúzott. A kinti meccsen kétszer eredményes Weszelovszky László azonban idehaza már az első negyedben megismételte görögországi produktumát, s 2-3-ra szépített, majd ugyanő - az ifjú Török Béla egyenlítő találata után - 4-3-ra meg is szerezte a vezetést a második nyolc perc elején (4-3). A nagyszünet előtt a szerb légiós Mihajlo Korolija csatlakozott csapattársaihoz, húzásával 5-4-nél vonulhattak el a csapatok pihenőre.

A harmadik játékrészben ismét a felettébb harcosan pólózó vendégmunkás volt eredményes, de az öröm még korai volt, mivel a Panioniosz visszazárkózott 6-5-re. Ezzel azonban jó ideig el is lőtték a puskaporukat a görögök, de hiába, mert vagy a hazai védelem vagy a válogatott kerettag kapus, Baksa László hárított, miközben a magyarok a túloldalon egyre-másra betaláltak, s fokozatosan elhúzott a Szeged. Előbb egy újabb délszláv légiós, Vojiszlav Vejzagics alakította 7-5-re az állást, utána pedig két ízben is egymás után a kétszeres olimpiai bajnok, s az első összecsapáson négy gólig jutott Varga Tamás zúdította a görög kapuba a labdát, 9-5-re módosítva az egyre reménykeltőbb eredményt.

A mámor közepette aztán jött a hidegzuhany: a befejező negyedben csak két görög gólt (9-7) láthatott a közönség, így ünnep helyett - mivel összesítésben 15-15-ös döntetlenre álltak a felek - következhetett a kétszer 3 perces hosszabbítás. Amelynek első felvonásában a Panioniosz kiegyenlített (9-9), a túlóra folytatásában azonban Weszelovszky (10-10)és Varga Tamás (11-10) büntetőkből visszahozta a magyar reményeket.

Forrás: [origo]

Varga Péter 12-10-re módosított, a legvégén pedig újabb akciógóllal ő állította be a 13-11-es végeredményt. Ami nem döntött semmiről, hiszen összesítésben maradt az iksz, jöhettek hát a büntetődobások. Az idegek harcában aztán a szegediek bizonyultak erősebbnek, a Kásás-csapatból mind az öten belőtték az 5 méterest, míg a görögöknél ketten is rontottak.

A Szeged 13 esztendeje egyszer már eljutott a LEN-kupa döntőjébe, de akkor nem jött össze a bravúr. Most viszont már nem tékozolta el a nagy lehetőséget, s a vízilabdázás második számú kontinentális sorozatában bravúros teljesítménnyel, remek véghajrával sikerült diadalmaskodnia.