Vágólapra másolva!
Még mindig nem tudni, a Krim Ljubljana vagy a Budapest Bank-FTC-Rightphone nőikézilabda-csapatát erősíti-e a következő szezonban Zácsik Szandra. A honosításra váró fiatal átlövő ugyan aláírt szerződéssel rendelkezik a szlovén csapatnál, ám maradni szeretne jelenlegi klubjánál.

"A jelenlegi keretből Szamoránsky Piroska kivételével mindenki meghosszabbította szerződését. Zácsik Szandra is a Ferencvárosban szeretné pályafutását folytatni, melynek érdekében mindent meg fogunk tenni a Ljubljanával szemben" - nyilatkozta Maglódi Lajos, a Budapest Bank-FTC-Rightphone nőikézilabda-csapatának ügyvezetője a Fradihíreknek.

Zácsik helyzete nem egyszerű, hiszen a játékos tavaly valóban aláírt egy szerződést a Krim Ljubljana együttesével, ám ennek ellenére nem szeretne Szlovéniában játszani.

"Amikor a csapatnál komoly pénzügyi gondok voltak, akkor felmerült több kulcsjátékosunk távozása" - mondta az [origo] megkeresésére Maglódi Lajos. "Szanit még másfél éves szerződés kötötte a Fradihoz, amikor a Ljubljana megkereste, s aláírattak vele egy szerződést. Eredetileg fél évre szerették volna kivásárolni, de kiderült, a papírokban ennél többről volt szó."

Miután Zácsik jelezte, Magyarországon szeretne maradni, a Ferencváros vezetői a közelmúltban tárgyalóasztalhoz ültek a Krim elöljáróival, hogy tekintsenek el a szerződéstől.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Szani az FTC-ben maradjon, a Magyar Kézilabda Szövetség is támogatásáról biztosított ez ügyben. Megjött a hivatalos kikérőlevél Ljubljanából, Sinka László főtitkár úrral szerdán egyeztettünk, hogy tudjunk lépni."

Megkerestük a szlovén Delo újság szerkesztőségét, ahol azt az információt kaptuk, valóban elképzelhető, hogy Zácsik nem lesz a Ljubljana játékosa. "Zácsiknak ugyan aláírt szerződése van a csapattal, ám Marta Bon vezetőedző a hírek szerint nem rajong már azért, hogy igényt tartson rá. A csapat várhatóan szerződteti inkább a Podravka Koprivnica 21 éves átlövőjét, Kristina Franicot" - nyilatkozta Peter Zalokar, a Delo szerkesztője.