Vágólapra másolva!
A finn, a dán, a német és az osztrák válogatott is NHL-es kiválóságokat vet be a jövő pénteken kezdődő svájci jégkorong-világbajnokságon.

A németeknél Jochen Hecht (Buffalo Sabres) és Christoph Schubert (Ottawa Senators) érkezhet, miután mindkettőjük klubja már befejezte a tengerentúli idényt.

Az osztrákok - akik nagy valószínűséggel a kiesés ellen fognak játszani, és ebből a szempontból a magyarok nagy riválisai lehetnek - számíthatnak a profiliga egyik legjobbjára, Thomas Vanekre. Az évi 10 millió dollárral a legjobban kereső NHL-játékos (Buffalo Sabres) a legutóbbi alapszakaszban 40 találatával az ötödik, 20 emberelőnyös góljával pedig az első lett.

Thomas Pöck (New York Islanders) sérülés miatt lemondta a vb-részvételt, míg Andreas Nödl klubja, a Philadelphia Flyers még érdekelt az NHL-playoffban.

A németek a címvédő orosz, a házigazda svájci, valamint a francia, míg az osztrákok a svéd, az amerikai és a lett csapattal vannak azonos csoportban. A kvartettekből az első három jut a középdöntőbe, az utolsók a kiesés elkerüléséért folytatják.

Az osztrák keret:
kapusok: Bernd Brückler (Espoo Blues), Jürgen Penker (Rögle BK), Bernhard Starkbaum (VSV)
védők: Mario Altmann (Vienna Capitals), Stefan Bacher (VSV), Andre Lakos (Traktor Cseljabinszk), Philippe Lakos (Innsbruck), Robert Lukas (Linz), Martin Oraze (VSV), Jeremy Rebek (Salzburg), Gerhard Unterluggauer (Innsbruck), Darcy Werenka (Vienna Capitals)
csatárok: Gregor Baumgartner (Linz), Christoph Harand (KAC), Christoph Ibounig (Linz), Roland Kaspitz (VSV), Thomas Koch (Salzburg), Andreas Kristler (VSV), Daniel Oberkofler (Linz), Harald Ofner (Innsbruck), Nicolas Petrik (VSV), Michael Raffl (VSV), Paul Schellander (KAC), David Schuller (KAC), Oliver Setzinger (Langnau Tigers), Matthias Trattnig (Salzburg), Thomas Vanek (Buffalo Sabres)

A német keret:
kapusok: Dmitrij Kotschnew (Szpartak Moszkva),Dennis Endras (Augsburg), Dmirti Pätzold (Hannover)
védők: Christopher Schmidt (Iserlohn), Sebastian Osterloh (Frankfurt), Andreas Renz, Moritz Müller (mindkettő Köln), Michael Bakos (Ingolstadt), Martin Ancicka (Nürnberg), Sven Butenschön (Mannheim), Christoph Schubert (Ottawa Senators)
csatárok: Travis James Mulock (Bad Tölz), Michael Wolf (Iserlohn), Kai Hospelt (Wolfsburg), Marcel Müller, Philip Gogulla, Christoph Ullmann (mind Köln), Alexander Barta (Hamburg), Yannic Seidenberg, Thomas Greilinger (mindkettő Ingolstadt), Patrick Hager (Krefeld), Marcus Kink, Michael Hackert (mindkettő Mannheim), Ulrich Maurer (Augsburg), Jochen Hecht (Buffalo Sabres)