Vágólapra másolva!

Keleten kialakult az NHL-rájátszás párosítása

A Pittsburgh Penguins 3-1-re verte a Montreal Canadienst az NHL szombati játéknapján, ezzel kialakult a párosítás a Keleti főcsoport rájátszásának első körére.

Eszerint a Boston Bruins a Montreallal, a Washington Capitals a New York Rangersszel, a New Jersey Devils a Carolina Hurricanesszel, a Philadelphia Flyers pedig a Pittsburgh-gel csatázik a második fordulóba kerülésért.

Utóbbi párban csak vasárnap derül ki, melyik csapat kezdi a hazai pálya előnyével a playoffot.

Nyugaton egyelőre csupán az dőlt el, hogy a Chicago Blackhawks a Calgary Flamesszel kezd. Az is biztos, hogy a Vancouver lesz a harmadik kiemelt Nyugaton, mivel a Canucks megnyerte az Északnyugati csoportot a Calgary előtt.

Tizenegy évre szóló szerződést kötött svéd támadójával, Johan Franzennel a címvédő Detroit Red Wings. A 43,5 millió dolláros kontraktus idényenként átlagosan 3,95 millió dollárt biztosít a 29 éves játékosnak.

"Figyelemre méltó volt az elmúlt másfél évben nyújtott teljesítménye, és úgy véljük, hogy pályafutása csúcsa még csak ezután következik" - indokolta a hosszú távú együttműködést Ken Holland klubigazgató.

Franzen szerződésének időtartama a második leghosszabb a Detroit történetében, januárban az ugyancsak svéd Henrik Zetterberg 12 évre írt alá. Hasonló megállapodást terveznek a klub elöljárói Marian Hossával is, mielőtt a szlovák korongozó a nyáron szabadon igazolhatóvá válik.

eredmények:
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3-2
New York Islanders - Philadelphia Flyers 2-3
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 2-4
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 0-1 - hosszabbítás után
Buffalo Sabres - Boston Bruins 6-1
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 4-3
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 5-2
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 1-3
Atlanta Thrashers - Tampa Bay Lightning 6-2
Florida Panthers - Washington Capitals 7-4
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 3-6
Phoenix Coyotes - Anaheim Ducks 5-4 - szétlövéssel
Calgary Flames - Edmonton Oilers 4-1