Vágólapra másolva!
Minimális, 26-25-ös vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC az osztrák Hypo NÖ otthonában, a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Hypo NÖ (osztrák) - Győri Audi ETO KC 26-25 (15-13)
gól:
Do Nascimento 6, Acimovic 5/3, Kirsner 5, Tóth 4/1, Mjung 3, Oh 2, Kim 1, illetve Görbicz 7/3, Mravikova 5, Tomori 4, Hornyák 3, Vérten 2, Spiridon 2, Kovacsics 1, Herr A. 1

Telt ház, 1200 néző várta a magyar érdekeltségű párharcot. A Németh András vezette hazaiaktól Tóth Tímea kezdte a gólgyártást, és a nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes 3-1-re elhúzott. Pálinger büntetőt fogott, majd Görbicz duplázott.

Vértent kiállították, és ezt maximálisan kihasználta a Hypo, a 10. percben ellépett 7-3-ra a brazil Do Nascimento és Kirsner Erika két-két találatával. Amikor a magyar bajnok került kétszer is létszámfölénybe, akkor megmaradt a négygólos különbség, mert Görbicz a 7 méterest a kapufára pattintotta.

Sok volt a kapkodás és a kiállítás mindkét oldalon. Tomori - miután visszatért a 2 perces kényszerszünetéből - 10-8-ra módosította az állást. Mivel nem sikerült közelebb férkőzni, 13-10-nél, a 25. percben időt kért a Győr, amely mind védekezésben, mind támadásban elmaradt a megszokott formájától. Görbicz - véletlenül - állsérülést okozott Tóthnak, akit le kellett cserélni, és csak a szünet után térhetett vissza.

A második játékrészben Vérten elviharzása után 15-14 lett, ám két gyors találattal visszaállt a korábbi különbség, ráadásul Hornyákot kiállították, és 18-14-re elhúzott ismételten a Hypo. Azonos létszámban sorozatban háromszor betalált az Győr, és újra nyílt lett a csata. A halványan játszó Vértent váltó Kovacsics egyenlített, majd Mravikova találata már a fordulatot jelentette (41. perc: 19-20). Azonnal jött Németh időkérése.

Ezt követően gyorsan fordított a Hypo, ám Acimovicot kiküldték. Mégis a hazaiak ugrottak meg, az ETO a volt hypós Spiridon találatával tartotta magát. Az osztrákok két büntetőt is rontottak - először Pálinger védett, másodjára a kapufa -, és 24-24-ről indult az utolsó öt perc.

Herr Anita villant, Mjung egyenlített, Konkoly Csaba időt kért, és már csak két perc volt hátra. Idegesen játszott ebben a szakaszban mindkét együttes, a végén még Tóth talált be egyszer.

Az eredmény a Győr számára hízelgő, de nem árt az óvatosság: az ETO bukott már el úgy továbbjutást, hogy idegenben győzött.

A másik elődöntőben a Kovacsicz Mónikával felálló dán Viborg hat góllal, 34-28-ra nyert Borbás Rita és Szűcs Gabriella alakulata, a román Valcea otthonában. Egyik magyar játékos sem szerzett gólt.

Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Oltchim Valcea (román) - Viborg (dán) 28-34 (11-16)

A visszavágók:
április 18., szombat: Viborg - Oltchim Valcea 14.05
április 19., vasárnap: Győr - Hypo NÖ 16.15