Vágólapra másolva!
Michael Jordant, minden idők egyik legnagyszerűbb kosárlabdázóját hétfőn beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába. A Chicago Bulls korábbi sztárja mellett olyan nagyságok jutottak be a Hall of Fame-be, mint David Robinson, John Stockton játékosok, vagy Jerry Sloan és C. Vivian Stringer edzők.

Jordan 2003-ban vonult vissza, kétszeres olimpiai aranyérmes, a Chicagóval hatszoros bajnok, 14-szer szerepelt az All Star-gálán, tízszer volt az NBA pontkirálya, ötször választották a liga legértékesebb játékosának (MVP).

Robinson a San Antonio Spursszel kétszer lett NBA-győztes, egyszer volt MVP, az amerikai válogatottal kétszer olimpiát, egyszer vb-t nyert.

A Utah Jazz együttesével Stockton nem nyert NBA-címet, viszont társaihoz hasonlóan ő is kétszeres olimpiai bajnok, All Star-gálán pedig tízszer jutott szóhoz. A kiváló irányító az 1990/91-es szezonban ligacsúcsnak számító 1164 gólpasszt adott, míg egy évvel korábban 14,5 gólpasszt jegyzett meccsenként, ami szintén rekord.

http://www.youtube.com/v/qWeAcPxg_O8&hl=en&fs=1


Sloan 1988 óta a Utah trénere, ilyen hosszú, egyklubos sorozata senkinek nincs a profiliga történetében. tringer a női kosárlabdázás egyik legsikeresebb edzője, jelenleg a Rutgers University mestere.

Az ünnepélyes beiktatásra szeptember 10. és 12. között kerül sor a Massachusetts állambeli Springfieldben.