Vágólapra másolva!
A Pécs nyerte a férfikosárlabda-Magyar Kupa 2008/2009-es kiírását, miután a vasárnapi fináléban nagy csatában legyőzte a rendező Szombathely csapatát, a Falcót. A baranyai együttes története során először szerezte meg a kupát, így az is először fordult elő, hogy a férfi és a női serleg is egy évben kerüljön Pécsre.

Eredmény:
PVSK-Pannonpower - Falco KC Szombathely 98-87 (18-23, 24-19, 22-27, 34-18)
legjobb dobók:
Kelly 31, Wittmann 20, illetve Kálmán, Horváth Z. 21-21

Az Arena Savariában rendezett döntőt a hazaiak kezdték valamivel jobban, az első negyed közepére ugyanis megtalálták jó dobóformájukat, és öt perc után már hét ponttal vezettek.

Az előny azonban hamar elillant, mert a pécsiek keményen védekeztek, és gyorsan egyenlítettek, igaz, a szakasz hajrájában ismét a hazaiak domináltak, és ötpontos előnyt szereztek a kis szünetre.

A folytatásban a Pécs percei következtek, a baranyaiak remekül játszottak a második tíz perc első felében, s fordítottak. A ritmusát vesztett Falco pedig csak a félidő hajrájára tért igazán magához, ami arra elég volt, hogy döntetlennel vonulhasson az öltözőbe.

A fordulás után, a harmadik játékrész az elsőhöz hasonló koreográfia szerint alakult, a szombathelyiek kívülről, illetve befutások révén a palánk alól is eredményesek voltak, s ezzel az utolsó tíz perc előtt ismét öt ponttal vezettek az egyre feszültebbé váló találkozón.

A negyedik negyedben aztán óriásit változott a meccs képe, a hazai nézők nagy bánatára ugyanis a Falco kulcsjátékosai érezhetően elfáradtak, míg az egész találkozón folyamatos cserékkel operáló pécsiek átvették az irányítást. Az amerikai Kelly vezérletével fokozatosan felőrölték a vendéglátó ellenállását, s az utolsó szakaszt 34-18-ra hozva, eredményét tekintve biztosan nyerték meg a Magyar Kupát.

A bajnoki címvédő Falcónak azért is fájhat a vereség, mert tavaly is hazai pályán bukta el a kupadöntőt.