Vágólapra másolva!
Elmaradt a csoda, az MKB Veszprém nem jutott be a férfikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután az idegenbeli ötgólos vereség után a szombati, hazai visszavágón csak 32-29-re tudott nyerni a címvédő spanyol Ciudad Real ellen. Nem jutott túl a negyeddöntőn a Pick Szeged sem a KEK-ben, mert bár a szombati hazai visszavágón 31-26-ra legyőzte a német Nordhornt, a múlt vasárnap összeszedett kilencgólos hátrányt nem tudta ledolgozni.

férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém - Ciudad Real (spanyol) 32-29 (17-15)
gól: Vujin 11, Perez 8, Iváncsik G. 4, Gulyás 4, Eklemovics 2, Ilyés 1, Iváncsik T. 1, Gál 1, illetve Fernandez 6, Rutenka 6, Abalo 5, Ka:llman 3, Stefansson 2, Fonseca 2, Morros 2, Zorman 1, Chema 1, Entrerrios 1
továbbjutott: a Ciudad Real, 58-56-os összesítéssel.

A hazaiak változatlanul a február 8-án meggyilkolt román beállós, Marian Cozma fényképével ellátott 8-as számú mezben melegítettek és a lelátón is sokan viseltek Cozma-pólókat. A nézőtéren 5500-an foglaltak helyet, a jegyek már hetekkel ezelőtt elfogytak, ennek megfelelően szenzációs hangulat várta a csapatokat.

A Veszprém eddig nyolcszor találkozott a Ciudad Reallal, de csak egyszer tudott nyerni ellene, még 2006-ban, de akkor is csak két góllal (31-29). Most ez kevésnek bizonyult volna, hiszen a címvédő egy hete 29-24-re győzött.

Kimaradt hazai ziccerekkel indult a mérkőzés, így a rivális jutott lépéselőnyhöz Fernandez három góljával. Hombrados már a kezdetektől remekül védett, csak a 7. percben kapitulált másodjára. 2-4 után azonban Vujin vezérletével sikerült fordítaniuk a hazaiaknak. A lendület kitartott, 12-9-nél a négygólos különbséget ostromolta a magyar bajnok, aztán Mocsai Lajos vezetőedző inkább időt kért. A 25. percben az ellenállhatatlanul játszó Vujin 14-10-re módosította az állást. De ez is kevés volt, mert nem sok hiányzott, hogy a szünet előtt egyenlítsen a Ciudad Real. Ez végül elmaradt, mert a spanyoloktól a pihenő előtti hajrában három játékost is kiállítottak.

A második félidőre áthúzódó büntetéseket kihasználva a 32. percben ledolgozta hátrányát a Veszprém (20-15). Ilyést kiküldték, de a megzavarodott Ciudad Real ekkor újabb két gólt kapott (23-16), a csarnok pedig majdnem "felrobbant" a lelkes szurkolók hangorkánjától. Jött azonban a spanyol időkérés, amely után pillanatok alatt visszaállt az ötgólos különbség. Perez régi szép napjaira emlékeztetett, gyakorlatilag nem hibázott lövést, Vujin azonban büntetőt rontott 24-20-nál. Ettől nem ment el a kedve, mert kereken negyedórával a vége előtt 27-22 lett az átlövő tizedik találatával.

Forrás: www.foto24.hu

Pérez Carlos nyolc találatig jutott
Forrás: foto24.hu

Peric is bebizonyította, hogy tud hétméterest fogni, de változatlanul pengeélen táncolt mindkét gárda a 4-5 gólos különbség miatt. Amikor a címvédő belőtte a 25. gólját (az 50. percben), eldőlt, hogy a Veszprémnek legalább hattal kell nyernie a továbbjutásért.

Amíg a vendégeknek a második számú sora is zseniális volt, addig a hazaiaknál egyre jobban mutatkoztak a fáradság jelei. Jöttek a kiállítások, apadt az előny. Az 54. percben - Lapcevic büntetése alatt - már csak 29-27 állt az eredményjelzőn. Mocsai időt kért, hátha valami csoda történik.

Forrás: www.foto24.hu

Forrás: foto24.hu

Vészesen fogyott az idő, Hombrados megint lövéseket védett, s a hazaiaknak nem volt esélye az összesítésbeli hátrány ledolgozására. Abalo a végén még egy szemkápráztató légi balett után is betalált. Volt esély arra, hogy a magyar bajnok világraszóló bravúrt mutasson be, de megint jobban bírta a végét a sztárok sokaságát felvonultató Ciudad Real. A lefújás után a szurkolók felállva tapsolták meg kedvenceiket.

Mocsai Lajos: "Nem tudtuk a lépést tartani a posztonként 2-3 világsztárral felálló Ciudad Real ellen. Voltak védekezésbeli hibák és ezeket az ellenfél könyörtelenül kihasználta. Köszönöm a csapat nevében a szurkolók biztatását, nélkülük nem tudtunk volna ilyen messze jutni."