Vágólapra másolva!
A Rátgéber László vezette, címvédő Szpartak Moszkva jutott be utolsóként a nőikosárlabda Euroliga négyes döntőjébe.

Az orosz elitalakulat a negyeddöntő harmadik, utolsó felvonásában nagy csatában verte a spanyol Valenciát. Mivel az MKB-Euroleasing Sopron és a spanyol Salamanca mellett így két orosz együttes van a Final Fourban, az előírások szerint annak egyik elődöntőjében mindenképp a két azonos országbeli klub találkozik.

Ez azt jelenti, hogy Székely Norbert tanítványai az spanyolokkal néznek majd farkasszemet, a Szpartak pedig a Jekatyerinburggal csap össze.

Ami az április 3. és 5. között sorra kerülő végjáték helyszínét illeti, az európai szövetség később dönt az ügyben. Sopron biztosan nem jelentkezik a rendezésre, az előzetes hírek szerint Salamanca pályázata indul a legnagyobb eséllyel.

Székely Norbert vezetőedző óvatosan nyilatkozott a leendő ellenfélről: "Örülök neki, hogy a két orosz szupercsapat egymással harcol, s mi elkerültük őket. Ami a Salamancát illeti, ellenük még korai esélyekről beszélni. Csak most dőlt el, ki került a Final Fourba, így értelemszerűen nem kezdtük el feltérképezni ellenfelünket. Az viszont biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Hozzátenném, ha nem ellenfelünk csarnokában, Salamancában találkoznánk, hanem semleges pályán, azaz valamelyik orosz csapat otthonában, az azért növelné az esélyeinket."

Eredmény, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Szpartak Moszkva (orosz) - Valencia (spanyol) 79-70
a párharc végeredménye
: 2-1 a Moszkva javára.

A Final Four elődöntőjében:
MKB-EUROLEASING SOPRON - Salamanca (spanyol)
Szpartak Moszkva (orosz) - Jekatyerinburg (orosz)