Vágólapra másolva!
A Pick Szeged a német Nordhorn csapatával csap össze a férfi kézilabda KEK negyeddöntőjében. A keddi bécsi sorsoláson kiderült, hogy az első mérkőzést március 28-án vagy 29-én Nordhornban, az egy héttel későbbi visszavágót pedig a Tisza-parti városban rendezik.

"Tudjuk, hogy a Nordhorn meggyengült, ám így is maradt húsz olyan játékosa, aki a Bundesligában, a világ legerősebb bajnokságában edződik. Kemény ellenfél lesz, az biztos. Előny, hogy a visszavágót nálunk rendezik. Remélem, március végéig jobbak leszünk, egységesebbé válik a csapat. A sérültjeink már felépültek, de még nincsenek csúcsformában" - mondta Lele Ambrus, a magyar csapat ügyvezetője.

A német bajnokság kilencedik helyén álló gárda nehéz pénzügyi helyzetben van, és ezért kellett megválnia többek között Holger Glandorftól, Erlend Mamelundtól és Peter Kukuckától.

"A Szeged a KEK egyik élcsapata, és fiatal, tapasztalatlan együttesemnek ez nem túl sok lehetőséget jelent" - mondta a dpa német hírügynökségnek Ola Lindgren, a Nordhorn vezetőedzője. "Remélem, Maik Machulla és Bjarte Myrhol felépül sérüléséből a párharcra."

Schuch Timuzsin együttese, a román Constanta a spanyol Valladoliddal, Buday Dániel klubcsapata, a svájci Kadetten pedig a bosnyák Boszna Szarajevóval mérkőzik.

A KEK negyeddöntőjének párosítása:
Nordhorn (német) - Pick Szeged
Kadetten (svájci) - Boszna Szarajevo (bosnyák)
Valladolid (spanyol) - Constanta (román)
Amicitia Zürich (svájci) - Metalurg Szkopje (macedón)