Vágólapra másolva!
A veszprémi kézilabda-szurkolók civil kezdeményezésének keretében - Mocsai Lajos vezetőedző fővédnökségével, s a város önkormányzatával együttműködve - elindult a pénzgyűjtés a "Marian Cozma-emlékjelre". A Veszprém Kézilabda Fan Club újabb felhívással fordult a szurkolókhoz.

"A Veszprém Kézilabda Fan Club tagjai szeretnék a 'Marian Cozma emlékmű' civil kezdeményezést szervezett mederbe terelni. Célunk, hogy segítségünkkel a szurkolói közösség annyi pénzt gyűjtsön össze, melyből - legkésőbb - a tragédia egyéves évfordulóján (esetleg a játékos születésnapján vagy egy emléktorna keretében) Marian hozzátartozóinak jelenlétében felavathassuk az emlékművet...

A kezdeményezés fővédnöki tisztségét elvállalta csapatunk vezetőedzője, Mocsai Lajos, aki már sok segítséget, hasznos tanácsot adott nekünk.

Megkerestük Veszprém polgármesterét, Debreczenyi Jánost, akit tájékoztattunk akciónk kezdeti lépéseiről és a terveinkről. Tőle és az önkormányzat munkatársaitól pozitív visszajelzést kaptunk, rendkívül korrekt módon viszonyulnak hozzánk, a jövőben is segíteni fogják a munkánkat. Elmondták azt is, hogy a napokban több megkeresést is kaptak Marian Cozmával kapcsolatban, amelyekről az egyeztetés megkezdődött, a cél az, hogy összehangoltan és a lehető legméltóbb módon történjen majd meg az emlékállítás.

Azt nem tudhatjuk előre, hogy milyen emlékmű fog elkészülni, ez az összegyűjtött pénz, az önkormányzat, a Veszprém Aréna és a szurkolók elképzeléseinek függvénye, ennek optimumát kell közösen megtalálnunk. Mint a javaslatokból is kiderül, emléktáblát, domborművet, mellszobrot vagy egész alakos szobrot tartunk méltó lehetőségnek. Ezeket a lehetőségeket pontosan az 'emlékjel' jogi fogalom fedi le, továbbiakban ezt használjuk.

A pénz összegyűjtése az alábbi módon történik:

• A Veszprém Kézilabda Fan Club saját költségvetéséből, 50 000 Forintos kezdőtőkével alszámlát nyitott az MKB-nál, melyen csak és kizárólag az emlékjel megvalósítására szükséges összeget gyűjtjük, tároljuk. A teljes összeget csak és kizárólag az emlékjelre - és annak utógondozására - fordítjuk. Számlaszám: 10300002 - 10450267 - 49020028

• A számlára való befizetéskor a befizetőnek - legyen az magánszemély vagy jogi személy - a jogosult neve és székhelye rovatba 'Emlékjel Marian Cozmának' szöveget kell beírnia. Kérjük, hogy a közlemény rovatba a befizető feltétlenül írja be postai elérhetőségét is.

• 5000 forint összeghatárig a Fan Club 'bevételi nyugtatömb-bizonylatot' állít ki, magasabb összeg esetén a Fan Club kiadja az adójóváíráshoz szükséges igazolást. Kérés esetén a Fan Club számlát is kiad az átutalt összegről. Ezt az igényt kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatában jelezzétek. A dokumentumokat a Fan Club postai úton juttatja el a befizetőkhöz, a postaköltséget a Fan Club költségvetéséből - tehát NEM az összegyűjtött pénzből - fogjuk fedezni.

• Ezek után egy internetes űrlapon a befizető - ha lehetősége van rá - regisztrálja magát. Erre azért van szükség, hogy összegyűjtsük a befizetők e-mail elérhetőségét, melynek segítségével értesíteni tudjuk majd őket az emlékjel megvalósításának különböző fázisairól. Akinek nincs e-mail címe, azt postai úton vagy nyilvános felhívásokban, cikkekben fogjuk tájékoztatni.

• Az adatkezelésnél természetesen minden hatályos, vonatkozó jogszabályt maximálisan figyelembe veszünk!

Fontosnak tartjuk azt is, hogy aktív közösség legyünk, ezért az aktuális fórumtopikban továbbra is várunk minden, az emlékjellel kapcsolatos javaslatot, kérdést!

Hisszük, hogy a Veszprémi Kézilabda Család méltó emléket fog állítani örökös tagjának, Marian Cozmának!

Hajrá Veszprém!"