Vágólapra másolva!
Nehéz helyzetbe került a Croatia Osiguranje-Zagreb férfikézilabda-csapata, amely a Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a francia Chambéry csapatától. A horvát klub hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Lino Cervarral, de úgy tűnik, a tisztogatás ezzel nem állt meg.

A hivatalos indoklás szerint Cervar egészségügyi problémáival indokolta távozását, ám horvát lapok úgy tudják, ennél több lehet a háttérben. A hírek szerint komoly az elégedetlenség a világbajnoki szerepléssel kapcsolatban is, hiszen a házigazda Horvátország csupán második lett, miután a döntőben kikapott a franciáktól.

Ehhez jött a Zagreb hazai pályán elszenvedett zakója, amivel komoly veszélybe került a BL-továbbjutás. A klub hivatalos közleménye szerint a vezetés a "csapat tekintélyének és hírnevének megőrzése miatt" hozott döntéseket, amelyeket öt pontban foglaltak össze.

Forrás: AFP

1. A Lino Cervar vezetőedzővel érvényben lévő szerződést - elsősorban a szakember megrendült egészségi állapotára hivatkozva - a klub felbontja.

2. A Chambérytől elszenvedett vereség miatt szankciót vezet be a szakmai stáb és a játékosok felé: egy hónapig senki sem kap fizetést. Ha a csapat mégis továbbjutna a BL-ben, a döntést megváltoztatják.

3. A klub a BL-középdöntő végeztével, március 10-ig öt-hat játékost átadólistára tesz. Ami a -20010-es szezont illeti, négy horvát, illetve egy külföldi játékossal tárgyalnak a vezetők, akikkel közel a végső megállapodás.

4. A klubvezetés tíz napon belül felülvizsgálják az edző és a játékosok szerződését, esetleg sor kerülhet a már megállapodott fizetések csökkentéséről.

5. A csapat irányítását a szezon végéig Senjanin Maglajlija és Mirko Basic veszi át.