Vágólapra másolva!

Triplázó oroszok, kirúgott edző, hátrányban lecsapó Richards

A philadelphiai Mike Richards lett az NHL történetének első játékosa, aki pályafutása során már három gólt szerzett kettős emberhátrányban. A csatár a New York Rangers elleni vasárnapi bajnokin talált be akkor, amikor együttesében három, a riválisnál pedig öt mezőnyjátékos volt a jégen.

Két, tavaly világbajnok orosz támadó, a washingtoni Alekszandr Ovecskin és az atlantai Ilja Kovalcsuk is mesterhármast ért el, utóbbi 6 perc 51 másodperc alatt triplázott és adott egy gólpasszt is. Tartja remek formáját a New Jersey, amely az utóbbi 15 összecsapásából 13-at megnyert.

A rossz eredmények miatt edzőt váltott a Pittsburgh. Michel Therrien helyét a tartalékcsapat trénere, Dan Bylsma veszi át. Az előző idényben döntős együttes jelenleg csak a tizedik a Keleti főcsoportban, és öt pontnyira van a rájátszást érő nyolcadik helytől.

"Még 25 mérkőzésünk van hátra az alapszakaszból. Célunk a playoffba jutás" - jegyezte meg Ray Shero főigazgató. A Pittsburgh-ben számos világsztár szerepel: az orosz Jevgenyij Malkin és Szergej Goncsar, a kanadai Sidney Crosby és Marc-Andre Fleury, a szlovák Miroslav Satan, az ukrán Ruszlan Fedotenko és a cseh Petr Sykora.

Amennyiben a Penguins nem jut be az április közepén rajtoló rájátszásba, ezek a világsztárok ott lehetnek nemzeti együttesük színeiben az április 24-én rajtoló svájci világbajnokságon. A magyar válogatott a vb-csoportjában a kanadai, a szlovák és a fehérorosz együttessel játszik, míg április 22-én a címvédő oroszokkal is találkozik a felkészülés keretében.

eredmények:
New York Rangers - Philadelphia Flyers 2-5
New Jersey Devils - San Jose Sharks 6-5
Florida Panthers - Washington Capitals 2-4
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 5-6 - szétlövés után
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 0-3
Anaheim Ducks - Atlanta Thrashers 4-8
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 4-2