Vágólapra másolva!
Két év után búcsút int a Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapatának Németh András, a Ferencváros egykori szakvezetője. A korábban szövetségi kapitányként is dolgozó szakember a hírek szerint Magyarországon vállal ismét állást.

Két év után hazatér Ausztriából Németh András, a Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapatának szakvezetője. A szakvezető januárban közölte döntését a klub vezetésével, a hírek szerint ismét Magyarországon, pontosabban Vácott vállal állást.

"Két hete közöltem döntésemet Gunnar Prokoppal, s két magyar edző mellett azt az Alekszej Gumjanovot javasoltam utódomnak, akivel várhatóan megegyezik majd a klub" - mondta Németh. A szakember megerősítette, komoly tárgyalásban áll a Váccal, s várhatóan nyártól a szakmai és a vezetői munka is az ő kezében összpontosul majd.

Németh András 1953. augusztus 12-én született Budapesten. Játékosként szerepelt az Úttörőstadion, a III. Ker. TTVE, a Szondi SE, a Tatai Rákóczi és az FTC színeiben, játszott az ifjúsági válogatottban.

Edzőként korábban a Ferencváros ifjúsági és felnőtt férfi, a Bp. Építők női, az Újpesti Dózsa férfi, a III. Kerületi TTVE és annak jogutódja, a Gödöllői SC együttesénél dolgozott, 1992 és 2007 között az FTC női csapatának szakmai munkáját vezette.

A zöld-fehérek vele 1994-ben KEK-, 2002-ben BL-döntőig jutottak, 2006-ban pedig megnyerték az EHF-kupát. Hatszor nyert magyar bajnokságot, hétszer pedig Magyar Kupát.

Kétszer dolgozott szövetségi kapitányként, először 1998-ban rövid időn keresztül, az Európa-bajnoki selejtezők idején, majd 2005-2008 között, mindkétszer Zsiga Gyulával közösen.

2007 nyara óta az osztrák Hypo Niederösterreich szakmai munkáját irányítja.