Vágólapra másolva!
Pénteken Bukarestben örök nyugalomra helyezték Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott 26 éves korában meggyilkolt kézilabdázóját. A búcsúztatás a Dinamo Bucuresti csarnokánál kezdődött, ahol több ezren rótták le kegyeletüket a ravatalnál, majd a Doamna Ghica ortodox templomban került sor a gyászszertatásra. A tömeg a koporsót Bukarest utcáin keresztül a Pipera temetőbe kísérte, ahol Cozmát nagyszülei sírja mellé temették.

A ravatalozás helyszínén az MTI munkatársa veszprémi szurkolókkal is találkozott, akik a nyakukban kedvenc csapatuk sálját viselték. Elmondták: ők bérletes szurkolói az MKB Veszprém csapatának, s a csapat minden mérkőzésén jelen vannak. Cozmát nagyon szerették Veszprémben - tették hozzá.


(Köszönet a videókért a kukker.manna.ro oldalnak!)


A gyászmenetben Petre Cozma, Marian édesapja, s az elhunyt édesanyja meghatottan fogadta a részvétnyilvánításokat. Amikor a veszprémi csapat tagjai a városi önkormányzati vezetőkkel együtt megérkeztek a templomba, a gyászoló tömeg hosszan tartó tapssal fogadta őket.

Forrás: MTI
A képgalériáért kattintson a fotóra!

A reggeli órákban a koporsót a családi háztól népes kísérettel vitték a sportklubhoz, ahol szurkolók, jelenlegi és volt neves sportolók várták. A koporsót egykori csapattársai emelték ki az autóból, mindannyian Marian Cozma képét ábrázoló trikót viseltek. A rengeteg koszorút egy kamion szállította.

Délben a Doamna Ghica ortodox templomban került sor a gyászszertartásra, a veszprémi társak mellett a nagy rivális Pick Szeged játékosai is részt vettek a gyászmisén. A szertartás után a gyászmenet Bukarest utcáin keresztül a Pipera temetőbe kísérte a koporsót, itt helyeztek örök nyugalomra Marian Cozmát.