Vágólapra másolva!
A címvédő Detroit Red Wings nyert a Pittsburgh Penguins otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa-döntőjének "visszavágóján". A vendégektől az orosz Pavel Dacjuk kétszer, a volt pittsburgh-i szlovák Marian Hossa pedig egyszer volt eredményes a vasárnapi játéknapon. A Detroit kapusa, a szintén korábbi Penguins-játékos Ty Conklin mind a 25 lövést hárította. A nap másik idegenbeli sikerén, a Philadelphia Flyers megszakítás nélkül tizennegyedszer verte az Atlanta Thrasherst.

Állcsonttörés miatt három-négy hétig nem léphet pályára Thomas Vanek, a Buffalo Sabres osztrák sztárjátékosa - jelentette be hétfőn a klub. A 25 éves csatárt az Ottawa Senators elleni mérkőzésen találta arcon a korong.

Vanek a mostani szezonban eddig 32 gólt ütött, amellyel a harmadik helyen áll a listán. Ő az NHL történetének első osztrák születésű hokisa, aki szerepelt All Star-gálán. A támadó a sérüléséig sorozatban 225 mérkőzést játszott, és amióta 2005-ben a profligába szerződött, egyetlen meccset hagyott ki.

Az idényenként csaknem 10 millió dollárt kereső sportoló az NHL történetében a második olyan játékos, akinek az egymást követő négy mesterhármasa klasszikus formában született, azaz senki más nem lőtt közben gólt. Ezt a bravúrt előtte csupán Cy Denneny tudta véghez vinni még az 1920-as években.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 0-3
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 3-2 - büntetőkkel
Atlanta Thrashers - Philadelphia Flyers 2-3
Dallas Stars - Nashville Predators 4-1