Vágólapra másolva!
Nem kívánja elhalasztani a vasárnapra kiírt Bajnokok Ligája-mérkőzést a gyászoló MKB Veszprém férfikézilabda-csapata.

"A csapat tagjainak egyöntetűen az a véleménye, hogy ne kérjünk halasztást, és a spanyol Ademar León elleni BL-mérkőzésünket az eredetileg kitűzött vasárnapi időpontban játsszuk le" - mondta Mocsai Lajos vezetőedző a hétfői erőnléti edzés után. "A játékosok úgy gondolják, hogy a fájdalom és az együttérzés még jobban összekovácsolta az együttest, és ez erőt adhat számukra, akaratukat megtízszerezheti. Kitartásuk és bátorságuk előtt tisztelegnem kell."

Mocsai szerint munkába menekülve lehet a legjobban átvészelni ezt a szörnyű traumát. A nézők is sokat segítenek a feldolgozásban: a csapat mellett állnak, és erőt adnak a szeretetükkel, támogatásukkal. A csapatot újságírók és televíziós stábok hada "rohamozta meg" a hétfő délelőtti erőnléti tréningen, Mocsai ezért döntött úgy, hogy a délutáni gyakorlásra senkit sem engednek be.

A tréner beszámolt arról is, hogy a csapat mindenképpen gyors erősítésre szorul, ezért mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a kapus és az átlövő posztokon napokon belül sikerüljön megtalálni a harcképtelenné vált Ivan Pesic és Zarko Sesum helyettesítőjét. Ennek előkészítéséhez a Magyar Kézilabda Szövetség segítségét kérték.

Nem csak Mocsai Lajos, hanem az [origo] olvasói is úgy gondolják, hogy a León elleni meccs lejátszása a legjobb gyógymód a történtek feldolgozására. A 4054 szavazó 61,8%-a vélekedik úgy, hogy játszani kell, Cozmáért is, 33,2% voksolt a halasztás, 5% pedig a BL-től történő visszalépés mellett.

Az erősítések már hétfőn megvalósultak: a Veszprém visszahívta a Barcelonánál kölcsönben szereplő Putics Barnát, az átlövő mellett a Tatabányán kölcsönben szereplő kapust, Liszkai Szilvesztert, valamint a klubnál szereplő, ám az idei sorozatban még nem szerepelt szerb Uros Vilovszkit is benevezi a klub a Bajnokok Ligája középdöntőibe. A legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeibe keddig lehet új játékosokat nevezni.

A szakvezetők megpróbálták megszerezni a nyártól biztosan Veszprémben játszó Fazekas Nándort is a Gummersbachtól, ám a német klub nem tudja elengedni őt, mivel szükség van rá a tavaszi szezonban.

Forrás: [origo]

Fazekasra még szükség van a Gummersbachnál

Ugyancsak az esetleges erősítésekhez kapcsolódó hír, hogy a Veszprém legfőbb hazai vetélytársa, a Pick-Szeged akár játékosokkal is segítene a nagyon nehéz helyzetbe került bakonyiakon. Pistrui László, a Pick-Szeged tulajdonosa a Délmagyarország érdeklődésére elmondta, hogy Julian Stamate és Lele Ákos az ősz folyamán BL-mérkőzéseken nem léptek pályára a Szeged színeiben, így segíthetnék a Bajnokok Ligájában a veszprémieket.

Dunaújvárosban néhány százan, köztük a Dunaferr SE sportolói emlékeztek gyertyagyújtással, néma főhajtással hétfő kora este a vasárnap meggyilkolt Marian Cozmára. A Dunaferr SE férfi kézilabda-szakosztályának felhívására körülbelül kétszázötven-háromszáz ember gyűlt össze a Dunaferr Sportcsarnoka előtt. Nem sokkal öt óra előtt kezdtek gyülekezni a megemlékezők, köztük több iskola diákjai, tanáraik és szüleik kíséretében.

A sportcsarnok bejáratánál Cozma fotója előtt gyertyákat, mécseseket és virágokat helyeztek el. Öt órakor a Dunaferr SE férfi és női kézilabdázói, más sportágakat képviselő felnőtt- és utánpótláskorú sportolói is csatlakoztak az emlékezőkhöz. Mindannyian egy-egy mécsest gyújtottak Cozma emlékére, majd felsorakoztak és néma főhajtással adóztak sporttársuk emlékének. A megemlékezés, amely fél hatkor véget ért, mindvégig csendben, békésen zajlott.

Az MKB Veszprém tervezett programja:
február 15.:
Veszprém - León (spanyol) - BL-középdöntő
február 18.: Veszprém - Tatabánya (NB I-es mérkőzés)
február 22.: Montpellier (francia) - Veszprém (BL)
február 28.: León - Veszprém (BL)
március 7.: Veszprém - Montpellier (BL)