Vágólapra másolva!
Értékes két pontot szerzett a szlovén Krim Ljubljana otthonában a Győri Audi ETO KC a nőikézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati nyitányán.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 1. forduló:
Krim Ljubljana (szlovén) - Győri Audi ETO KC 31-35 (15-15)

Álomrajtot vett a Győr, az 5. percben úgy vezetett 4-0-ra, hogy a hazaiak magyar kapusa, Triffa Ágnes háromszor védeni tudott. Pálinger Katalin - aki játszott korábban a szlovén élgárdában - csak ezt követően kapitulált először. Állandósult a különbség, majd Vérten ziccerénél Triffa szemsérülést szenvedett, le kellett cserélni. A kényszerű váltás után felpörgött a Krim, és a gyors passzok után általában az üresen maradt szélsők betaláltak. Az ETO-ban Tomori át tudta lőni a falat, de már az egyenlítésért küzdöttek a hazaiak. Konkoly Csaba időt kért, a Ljubljana mégis egalizált a 20. percben (11-11). A győri emberelőnyös szakasz gól nélkül zárult, minden lövés elakadt a hazai kapusban. Közben Pálinger is sziporkázott, még a honfitárs Mörtel Renáta büntetőjét is kivédte. A szünet előtt először fordított a Ljubljana, ám végül 15-15-tel vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban ismét meglépett a Győr (16-21), a hazaiak pedig időt kértek. Ez nem ért sokat, mert létszámfölényben még nagyobb lett a vendégelőny. Kisvártatva Hornyák Ágnest is kiállították, de nem tudott felzárkózni a szlovén egylet. A vendégek szinte nem rontottak támadást, és már negyedórával a vége előtt eldőlt a csata (21-28).

A hátralévő időben ráhajtott a kétszámjegyű különbségre a Győr, ám ez nem sikerült, sőt, végül kiengedett, s emiatt felzárkóztak a házigazdák.

A BL-kiírásban eddig mind a négy idegenbeli fellépésén diadalmaskodó Győr jövő vasárnap Zsiga Gyula és Kindl Gabriella csapatát, a montenegrói Podgoricát fogadja.

A kvartettből az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Vasárnap: Buducnost Podgorica (montenegrói) - Oltchim Valcea (román) 18 ó

I. csoport:
Podravka Koprivnica (horvát) - Hypo Niederösterreich (osztrák) 30-31 (14-17)
Ikast (dán) - Viborg (dán) 24-38 (14-19)