Vágólapra másolva!
Csak az utolsó öt percben esett két gólt sajnálja Ladányi Balázs és Szélig Viktor, a magyar jégkorong-válogatott két kiválósága. Abban mindkét játékos egyetértett a Lettország elleni olimpiai selejtezőt követően, hogy az 5-3 reálisabb, de legalábbis szebb eredmény lett volna. Pénteken Olaszország következik.

A 7-3-as lett győzelemmel végződő mérkőzést követő sajtótájékoztatót egy sufniban sikerült összehoznia a szervezőknek, ahol Pat Cortina szövetségi kapitány elégedettnek tűnt. "Gratulálok mindkét csapatnak, Lettország remek teljesítményt nyújtott, de mi is jól, ügyesen játszottunk. Tudtuk, hogy nehéz dolgounk lesz, de arra készültünk, hogy történjen bármi, pozitív élménnyel gazdagodjunk. 55 percig sikerült jól játszani, az utolsó két gólért nagy kár. Egyértelmű, ez már magasabb szint, mint amihez hozzászoktunk. Hiszek abban, hogy sokat tanultunk, biztosan jobbak leszünk a további mérkőzéseken."

Kollégája, Olegs Znaroks rezzenéstelen arccal nyilatkozott. "Nagyon ideges mérkőzést játszottunk, amely kiválóan szolgálta felkészülésünket az Ukrajna elleni, pénteki összecsapásra" - mondta, mintegy célozva arra, hogy a következő riválist komolyabbnak tartja a magyaoknál.

Vas János azt ecsetelte, hogy a csapat próbált a védekezésre koncentrálni, de végül a rengeteg lövésből hét csak becsúszott a kapunkba.


A mérkőzés után Ladányi Balázst sikerült elcsípni pár mondat erejéig. "Nyolc lövésből három gól a mérleg? Na, az A csoporthoz ilyen helyzetkihasználás kell, ezzel lehet keresnivalónk. Sajnos az ellenfél sokkal gyorsabb és dinamikusabb volt, ezzel együtt az 5-3 reálisabb eredmény lett volna, sajnálom az utolsó két bekapott gólt."

Abban a Briancon légiósa is egyetértett, kicsit visszafogottabb volt a csapat az első két harmadban. "Nem maradt volna esélyünk, ha nekikrontunk. A harmadik harmadban már minden mindegy alapon játszottunk, úgy érzem, hellyel-közzel sikerült is megvalósítanunk a kapitány elképzelését. Sajnos a sok kiállítás miatt elfogyott az erőnk a végére. De ehhez hozzá kell szoknunk, biztos vagyok benne, hogy a vébén is több büntetést kapunk a tempóhátrányunk miatt. Ukrajnát ismerjük, belenéztünk az olaszok elleni meccsébe, de a látottak alapján sohasem szabad ítélkezni. Minden nap és minden meccs más!"

Szélig Viktor jobb kezében jeges zacskóval érkezett. "Ez legyen a legnagyobb gondunk az egész torna során" - mondta, majd kérdésünkre elárulta, szó nincs orrtörésről, noha a mérkőzés közbeni hatalmas vértócsa súlyosabb sérülést sejtetett.

Forrás: [origo]

Nézze meg a többi képet is!

"Egy megpattanó korong vágódott az arcomba, olyan gyorsan történt mindez, hogy nem volt időm elkapni a fejemet. Nem is tudom, maga a korong talált el, vagy a plexi csapódott le. Nem törött el az orrom, csak alul érte ütés, s belül szakadhatott fel, azért vérzik ennyire"- mondta két hatalmas tamponnal az orrában.

"Néha jól jön egy ilyen kijózanító ütés" - magyarázta (noha nem hittük el neki). "Egyedül az zavar, hogy ilyen betömött orrlyukakkal nem tudok levegőt venni, ezért nehezebb korcsolyázni.

"Sajnálom az utolsó két gólt, az 5-3-as eredmény még nagyobb eredménynek számítana. Sajnos hiába vezettünk, az első harmadban például ennél több lövést már nem is sikeürlt megereszteni. Most az olaszokra kell koncentrálni, nem gyengébbek a letteknél, sőt, a legutóbbi találkozásunkkor meg is vertek bennünket."

A két fél utoljára 2006. december 15-én meccselt egymással Bledben, akkor a kétgólos Borgatello vezetésével úgy nyertek az olaszok 4-1-re, hogy egyetlen gólunkat négygólos hátránynál Ladányi szerezte.

Az utolsó magyar győzelemig 2003. szeptember 5-ig kell visszanyúlni, akkor az olaszországi Claut városában Palkovics kettő, illetve Ladányi és Gröschl egy-egy találatával 4-2-es siker született.

A pénteki meccs nyerhető, de valószínűsíthető, Pat Cortina nem ezért beszélget olyan sokat az olaszokkal. A kapitány egyszerűen nem felejtette még el a 2000 és 2003 közötti időt, amikor az olasz nemzeti együttest két A csoportos és egy divízió 1-es világbajnokságon irányította.