Vágólapra másolva!
A Dunaferr nem tudja megrendezni annak a női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőcsoportnak a küzdelmeit, amelyben vele együtt a dán FCK és az ukrán Motor Zaporizzsja, továbbá egy előselejtezős gárda (a görög Patrasz, a portugál Madeira, a szerb Nis vagy a holland VOS Amszterdam) szerepel majd.

A viadalt október első hétvégéjén kell lebonyolítani, akkor azonban a csarnok és a szállások foglaltak tánc-vb miatt, ezért dunaújvárosi a klub - amely az első számú jelölt volt - halasztásért fordult az európai szövetséghez. Az EHF azonban nem járult hozzá az időpont módosításához, így a Dunaferr Dunaújvároson kívüli lehetőséget keresett - mint utóbb kiderült, sikertelenül.

"Sajnálatos tény, hogy a kijelölt időpontban - október első hétvégéjén - egy nemzetközi táncverseny lesz a városban. Az összes szálláshely, valamint a csarnok foglalt lesz. Ezért kértük azt az illetékesektől, hogy egy későbbi időpontban, egy héttel később rendezhessük meg a csoport-mérkőzéseket. Erre az EHF nem adott engedélyt" - nyilatkozta a klub honlapján Soós Csaba, a Dunaferr NK ügyvezetője.

A sportvezető elmondta, más helyszín után néztek, ám ezzel sem jártak szerencsével. "Elsősorban Veszprémben gondolkodtunk. A magyar bajnok a Flensburggal játszik, szerencsés lett volna együtt, egymás után megrendezni a találkozókat. A teltház garantált lett volna! Az időponttal csak az volt a gond, hogy ez hétköznapra esett. Az EHF ebbe sem egyezett bele, hiszen a BL-mérkőzések mindig hétvégén vannak!

Budapest kiváló lett volna, de nem vagyunk abban biztosak, hogy megtöltöttük volna a nézőteret. Az is nehezítette a helyzetünket, hogy BL-mérkőzéseknek megfelelő pályát kellett volna találnunk. Nagyon sajnáljuk azt, hogy a rendezői jogról le kell mondanunk! A körülmények most ezt nem tették lehetővé."

A selejtezőtornáról - melynek még nincs új helyszíne, ám a koppenhágai klub minden bizonnyal él a lehetőséggel - a kvartettből az első helyezett jut a 16 közé a Németh András vezette, Tóth Tímeával és Kirsner Erikával felálló, az előző idényben finalista osztrák Hypo NÖ, a spanyol Elda Prestigio és montenegrói Buducnost Podgorica mellé.

A másik magyar BL-résztvevő, a Győri Audi ETO KC alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. Csoportellenfelei a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorod, a macedón Kometal Szkopje, illetve egy selejtezős alakulat (a dán Ikast, a román Brasov, a lengyel Lublin vagy egy előselejtezős együttes).