Vágólapra másolva!
A magyar férfikosárlabda-válogatott hétfőn Zaragozában lép parkettre a világbajnok és a pekingi olimpiára készülő spanyol együttes ellen.

Berényi János, a magyar szövetség elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyar csapat a spanyolok meghívására játszik majd felkészülési mérkőzést, s a megállapodásnak része, hogy a világklasszisokkal teletűzdelt rivális jövőre viszonozza látogatását, azaz Magyarországon is sor kerül egy barátságos találkozóra.

A hétfői összecsapás 20 órakor kezdődik, s várhatóan telt ház lesz a 11 ezres sportcsarnokban, hiszen sajtóhírek szerint már 8500 jegy elővételben elkelt.

***

A magyar nőikosárlabda-válogatott ötpontos vereséget szenvedett az ukrán csapattól a Törökországban zajló Európa-bajnoki felkészülési torna első mérkőzésén.

Eredmény:
Ukrajna - Magyarország 63-58 (21-16, 21-22, 13-8, 8-12)
legjobb magyar dobók:
Vajda 13/3, Bujdosó 11, Englert 10/6, Horti 8

Az első félidőben jól támadott, a másodikban jól védekezett a magyar válogatott, s ha mindkét játékelemet negyven percen keresztül párhuzamosan magas színvonalon mutatja be, akkor győzhetett volna. Így viszont a világklasszis, ex-soproni Olekszandra Gorbunovát felvonultató ukránok megérdemelten nyertek.

A magyarok szombaton a németekkel találkoznak.